Головна Новини Світ Франція Війна в Україні: що заявив Макрон про координацію з Китаєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: що заявив Макрон про координацію з Китаєм

Лідер Китаю Сі Цзіньпін уперше за п'ять років прилетів до Франції

6 травня 2024, 15:35 comments1917
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що координація з Китаєм щодо російсько-української війни є "абсолютно вирішальною". Як передає портал "Коментарі", про це французький лідер сказав у вступній промові перед тристоронньою зустріччю з главою КНР Сі Цзіньпіном та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Єлисейському палаці, інформує "France 24".

Війна в Україні: що заявив Макрон про координацію з Китаєм

Еммануель Макрон, Сі Цзіньпін, Урсула фон дер Ляйєн. Фото: EPA

Еммануель Макрон заявив, що координація з Пекіном щодо "великих криз", зокрема війни Росії проти України, "абсолютно вирішальна".

"Майбутнє нашого континенту дуже чітко залежатиме від нашої здатності продовжувати збалансований розвиток відносин з Китаєм", – сказав він.

Напередодні Сі заявив, що Пекін має намір співпрацювати з Парижем у контексті врегулювання російсько-української війни. Лідер Китаю висловив сподівання, що мир та стабільність скоро повернуться до Європи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у фокусі уваги цього тижня візит керівника Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна до Європи. Він розпочинається у Франції, де 6 травня, відбудуться зустрічі Сі з президентом Еммануелем Макроном, а також керівником Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Далі за планом – відвідування Угорщини та Сербії. Однією з основних тем обговорення є пошук шляхів вирішення російсько-української війни. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі", яку гру може вести далі Китай, чи є шанс на позитивний для України результат.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи турбує війна в Україні КНР: чого очікувати від переговорів Сі Цзіньпіна в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини