Головна Новини Світ Франція Який сюрприз підготував Париж Києву на День Незалежності: відповідь посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Який сюрприз підготував Париж Києву на День Незалежності: відповідь посла

Французи бажають назавжди вшанувати мужність українського народу

22 серпня 2023, 16:02 comments2598
Поділіться публікацією:

На День Незалежності 24 серпня Франція готує кілька сюрпризів для українського народу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Лівому березі" зробив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко.

Який сюрприз підготував Париж Києву на День Незалежності: відповідь посла

Париж. Фото з відкритих джерел

Дипломат розповів, що коли мер Парижа Анн Ідальго була в Києві, вона зустрічалася з президентом Зеленським, який вручив тоді Парижу відзнаку міста-рятівника.

"Ви пам’ятаєте, що в перші дні та місяці вторгнення Париж став прихистком для українських біженців, які звідти виїжджали до інших міст чи країн. Анн Ідальго пообіцяла назвати один зі скверів Парижа на честь столиці української держави міста Києва і народу України. Рада Парижа проголосувала за це рішення, і 24 серпня, на День Незалежності, його відкриють у самому центрі міста – поблизу Єлисейського палацу. Це прояв поваги, адже французи бажають назавжди вшанувати мужність українського народу", — сказав дипломат.

Омельченко додав, що є ще одна гарна новина для України – на День Незалежності Ейфелева вежа світитиметься квітами українського прапора.                                                                   

"Таке відбуватиметься вже вдруге, і це безпрецедентне рішення: раніше на вежі можна було побачити лише кольори французького стяга. Жодна інша країна, окрім України, не вшановувалася так французами. Жовто-блакитне світло Ейфелевої вежі побачать в усьому світі", – уточнив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Франція прийняла рішення негайно втричі наростити темпи виготовлення та постачання Україні боєприпасів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини