Головна Новини Світ Франція За демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда позбувся голови - у Франції обезголовили вчителя історії
commentss НОВИНИ Всі новини

За демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда позбувся голови - у Франції обезголовили вчителя історії

За словами очевидців, чоловік скоїв вбивство працівника освіти з криком «Аллах Акбар»

16 жовтня 2020, 23:32 comments1068
Поділіться публікацією:

У Франції викладача історії та географії обезголовили за те, що той демонстрував учням карикатурні зображення на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo. Про це повідомляє Le Parisien.

За демонстрацію карикатур на пророка Мухаммеда позбувся голови - у Франції обезголовили вчителя історії

Джерело: Le Parisien

Подія трапилася недалеко від Парижа, в місті Конфлан-Сент-Оноріон. Відомо, що на лінію порятунку надійшов дзвінок з проханням про прибуття правоохоронців на місце злочину. В одному з будинків міста поліцейські виявили обезголовлений труп, а також невідомого з кухонним ножем. При спробі втечі його застрелили. Відзначається, діяти по-іншому правоохоронці не могли, тому що на застреленому був надітий жилет з вибухівкою.

За попередньою інформацією, поліція застрелила родича одного з учнів школи, де викладав обезголовлений учитель. Ним виявився 48-річний громадянин Алжиру, який обурився від того, що вбитий ним викладач показав дітям карикатурні зображення на пророка Мухаммеда.

Відомо, що це вже другий напад за три тижні, вчинений на релігійному ґрунті. Так, в кінці вересня у колишнього офісу сатиричного журналу Charlie Hebdo поранили двох людей. Цей випадок також був пов'язаний з тероризмом. Він стався на тлі судового процесу над обвинуваченими у справі про терористичну атаку на Charlie Hebdo у 2015 році, в результаті якого загинуло 17 співробітників видання. Після теракту в Charlie Hebdo заявили, що більше не будуть публікувати подібних зображень, але за кілька днів до суду над учасниками теракту слова не дотримали. Після цього виданню знову погрожували.

"Коментарі" повідомляли про те, що в Росії 18-річний чоловік обстріляв автобус: четверо людей загинули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини