Головна Новини Світ G20 Блінкен висловився про участь Путіна у зустрічі лідерів G20
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен висловився про участь Путіна у зустрічі лідерів G20

Ентоні Блінкен допустив зустріч Байдена з Путіним під час саміту G20, але назвав умову

3 квітня 2024, 10:20 comments2032
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін може взяти участь у зустрічі лідерів G20, "якщо буде консенсус серед усіх членів" та "якщо це буде корисно". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час візиту до Франції зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен висловився про участь Путіна у зустрічі лідерів G20

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Якщо буде консенсус серед усіх членів і якщо це буде корисно, то так. У нинішній ситуації важко уявити, чим це може бути корисним і як може бути досягнуто консенсусу серед усіх учасників", — висловився Блінкен.

Відповідаючи на запитання про можливе рукостискання Путіна та президента США Джо Байдена, Блінкен зазначив, що ідея ніколи не полягала у виключенні Росії чи глави Кремля Володимира Путіна з G20.

"Саме дії, саме політика Росії та Путіна запускають те, що відбувається з погляду відносин Росії з "Великою двадцяткою" або з "Великою сімкою", з усім світом. Тому, якщо політика зміниться, ми нічого не виключаємо (Ред. – рукостискання) Путіна та Байдена). Проблема в тому, що на даний момент у нас немає жодних доказів того, що політика змінюється", — заявив держсекретар США.

Він також висловив сподівання, що настане день, "і цей день настане раніше, ніж пізніше", коли відносини між нашими країнами та Росією сильно відрізнятимуться від нинішніх. На сьогодні це не так, і це не так саме через політику Путіна.

Глава Держдепу підкреслив, що Росія не є ізгоєм, і для всього цивілізованого світу важливі не так окремі особистості, як політика, яку проводить країна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада Бразилії докладає активних зусиль до того, щоб організувати приїзд до країни російського диктатора Володимира Путіна, який розшукує Міжнародний кримінальний суд (МКС). Про це пише бразильська газета Folha de S.Paulo.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини