Головна Новини Світ G20 Чому країни G20 не назвали Росію агресором у декларації: Байден назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому країни G20 не назвали Росію агресором у декларації: Байден назвав причину

Джо Байден вважає, що підсумкова декларація G20 не є проблемою, яка вбиває клин у відносини з Глобальним Півднем

11 вересня 2023, 12:52 comments1793
Поділіться публікацією:

Є країни, які все ще побоюються входити в клин з Росією та Китаєм. Підтвердженням цього є текст фінальної декларації за підсумками саміту G20 в Індії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент США Джо Байден, пояснив відсутність прямого засудження війни Росії проти України в прийнятій декларації країн G20.

Чому країни G20 не назвали Росію агресором у декларації: Байден назвав причину

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

При цьому Джо Байден не бачить проблеми у тексті декларації, який з'явився за підсумками заходу, адже він не вбиває клин між Заходом та Глобальним Півднем.

Глава Білого дому заявив, що це "питання клину з Росією, яка була присутня (Ред. — на зустрічі G20), і з Китаєм, який мав представництво".

"І тому, до речі, я, моя команда, мій персонал все ще зустрічаються з людьми президента Сі та його кабінетом", – сказав Байден.

Президент США також наголосив, що питанню жорстокої та незаконної війни Росії в Україні було приділено особливу увагу на зустрічі в Індії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершився дводенний саміт лідерів "Великої двадцятки" (G20), що проходив у Нью-Делі (Індія). Сторони висловлюють різні оцінки. На думку президента Франції Еммануеля Макрона, підсумкова заява лідерів G20, яка викликала обурення українського МЗС через розмиті формулювання, не стала "дипломатичною перемогою" для Росії. У свою чергу країна-агресор подає такий варіант декларації саме як свою перемогу. А також, схоже, продовжує таємні переговори щодо послаблення санкцій. На думку ж президента США Джо Байдена, на зустрічі в Нью-Делі панувала згода щодо справедливого миру в Україні на основі принципів Статуту ООН та поваги суверенітету та територіальної цілісності. Видання "Коментарі", яке вже підбивало підсумки першого дня саміту, розпитало експертів про загальну картину. Що і чому вдалося, і не вдалося прихильникам України та РФ, а також умовним нейтралам, які брали участь у заході? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини