Головна Новини Світ G20 На чому наполягав Байден на саміті G20 – як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

На чому наполягав Байден на саміті G20 – як це пов'язано з Україною

Багато країн, особливо Глобального Півдня, не були впевнені в необхідності посилити військову підтримку України і посилити покарання Росії

9 вересня 2023, 15:00 comments1227
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден на саміті G20 в Індії робив ставку на те, щоб переконати найбільші економіки світу згуртуватися навколо України, одночасно наполягаючи на необхідності американських інвестицій у світ, що розвивається. Фактично, Вашингтон запропонував великі інвестиції в країни, які зможуть підтримати Україну в її боротьбі за суверенітет. Саме за рахунок того, що на саміті не виявилося головних опонентів Байдена – лідера Китаю Сі Цзіньпіна та президента Росії Володимира Путіна – Байден мав впевненість, що він достукається до глав інших держав і його переконання будуть більш вагомими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

На чому наполягав Байден на саміті G20 – як це пов'язано з Україною

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

При цьому журналісти зазначають, що дипломати працювали над проектом підсумкової спільної заяви лідерів, наштовхуючись на перешкоди, коли йшлося про вторгнення Росії в Україну. Росія, як член G20, має узгодити будь-яку спільну заяву. Однак РФ і Китай не підтримують жорсткіші формулювання в заключному комюніке, що ускладнює досягнення будь-якого консенсусу.

За словами джерела, знайомого з перебігом переговорів, дипломати країн-учасниць G20 дійшли компромісного варіанту формулювання з приводу війни в Україні. Але ще невідомо, чи погодяться лідери цих країн зрештою підписати проект спільної заяви. Очікується, що переговори триватимуть у міру просування саміту.

У той час як Байден досяг великого успіху на інших самітах, переконуючи інших лідерів країн посилити військову підтримку України та посилити покарання Росії, багато країн, особливо Глобального Півдня, не були в цьому впевнені.

Вони скептично ставляться до мільярдів доларів західної допомоги, що надходить в Україну, і прагнуть більш збалансованих відносин із Москвою, пише CNN.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що чекати Україні від саміту G20 — чи може змінитися позиція Індії на краще для нас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 вересня 2023, 14:05

Щось підказує, що грошима і інвестиціями не вдасться примусити прихильно ставитись до корумпованого світового юдейського Зла. Знов повертаємось до примусу залякуванню геноциду. По-іншому жодних шансів.


Новини