Головна Новини Світ G20 Путін може взяти участь у зустрічі лідерів G20: Макрон назвав головну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може взяти участь у зустрічі лідерів G20: Макрон назвав головну умову

Макрон припустився участі Путіна у зустрічі лідерів G20

29 березня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон припустив участь російського диктатора Володимира Путіна у зустрічі лідерів G-20 у листопаді в Бразилії, якщо вона буде "корисною", але зазначив, що запрошення диктатора мають підтримати всі члени Великої двадцятки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "rfi".

Путін може взяти участь у зустрічі лідерів G20: Макрон назвав головну умову

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

На спільній прес-конференції з президентом Франції у Бразилії, яка головуватиме у G-20, президент цієї країни Лула да Сілва заявив, що має намір направити запрошення Володимиру Путіну.

При цьому він не виключив, що у Бразилії Путіна можуть заарештувати.

"Я не той, хто це вирішує, це вирішувати суду, і президент (Бразилії, – ред.) не оцінює рішення суду. Він їх виконує чи ні… Якщо він (Путін, – ред.) приїде, то знає, що станеться" , — Висловився Лула да Сілва.

Еммануель Макрон категорично заявив, що запрошення російського диктатора на саміт "Великої двадцятки" має стати предметом консенсусу у клубі.

"Значення цього клубу полягає в тому, що він має бути згоден з рештою 19, і це буде робота бразильської дипломатії", – зазначив Макрон.

Якщо ця зустріч може бути "корисною, ми маємо це зробити", але "якщо вона створить розкол, безперечно", це не повинно статися, додав він.

Зазначимо, раніше видання Bloomberg повідомляло, що президент Франції Еммануель Макрон здійснює триденну поїздку до Бразилії в рамках своєї стратегії з наведення мостів між розвиненими країнами і так званим Глобальним півднем. Видання зазначає, однією з ключових тем під час візиту французького президента переконатиме президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву зайняти певну позицію щодо війни проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини