Головна Новини Світ G20 Путіна хочуть бачити на саміті G20: яка країна активно просуває питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна хочуть бачити на саміті G20: яка країна активно просуває питання

ЗМІ дізналися, як Бразилія намагається протягнути Путіна на саміт G20 під імунітетом ООН

2 квітня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Влада Бразилії докладає активних зусиль до того, щоб організувати приїзд до країни російського диктатора Володимира Путіна, розшукуваного Міжнародним кримінальним судом (МКС). Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише бразильська газета Folha de S.Paulo.

Путіна хочуть бачити на саміті G20: яка країна активно просуває питання

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

За даними ЗМІ, адміністрація президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви хоче бачити Володимира Путіна на саміті G20, який відбудеться у Ріо-де-Жанейро у листопаді цього року. Головною перешкодою для такого візиту є ордер на арешт Путіна, оскільки Бразилія визнає юрисдикцію МКС і формально зобов'язана заарештувати російського диктатора.

Як з'ясували журналісти, бразильський уряд зараз веде переговори з ООН про те, щоби всіх державних лідерів офіційно наділили імунітетом від судового переслідування під час їхніх візитів за кордон.

Газета зазначає, що у пропозиції бразильського уряду, відправленому ООН, прямо Путіна не згадують, але посилаються на сценарій, "який відповідає нинішній ситуації російського лідера".

Зазначимо, раніше президент Франції Еммануель Макрон припустився участі російського диктатора Володимира Путіна у зустрічі лідерів G-20 у листопаді в Бразилії, якщо вона буде "корисною", але зазначив, що запрошення диктатора мають підтримати всі члени Великої двадцятки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Бразилії Мауро Вієйра заявив, що його країна, яка є підписантом Римського статуту Міжнародного кримінального суду, не відмовилася від намірів запросити на саміт "Групи двадцяти" у 2024 році російського президента Володимира Путіна.

На питання, чи існує можливість арешту Путіна у разі його приїзду, Вієйра сказав, що він не готовий дати прямої відповіді на це питання, але припустив, що це навряд чи можливо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини