Головна Новини Світ G20 Саміт G20: чи вирушать туди Зеленський та Путін – чому це так важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт G20: чи вирушать туди Зеленський та Путін – чому це так важливо

Саміт G20 точно покаже – обговорюватимуть Україну без України чи ні

8 листопада 2022, 15:30 comments7570
Поділіться публікацією:

У Кремлі цього тижня офіційно повідомлять, чи Путін поїде на саміт G20, який пройде в Індонезії (на Балі) 15-16 листопада. Про це у понеділок, 7 жовтня, заявив речник президента РФ — Пєсков. У Києві також поки що не визначились – чи вирушить на саміт Зеленський, якого туди запрошували. Які прогнози (поїдуть/не поїдуть) – і чому? Які очікування від самміту "Великої двадцятки" в ракурсі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Саміт G20: чи вирушать туди Зеленський та Путін – чому це так важливо

Володимир Зеленський і Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Поточний тиждень стане визначальним для позицій основних учасників війни в Україні.

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко нагадує, що Україна не є учасником "Великої двадцятки", тому особиста (очна) участь там Зеленського не є обов'язковою.

"А ось поїздка на саміт Путіна залежатиме від того, з ким у нього там можуть відбутися двосторонні зустрічі, – пояснює експерт. – Якщо до кінця цього тижня виявиться, що немає перспектив його зустрічі з американським президентом, британським прем'єром чи ще з кимось із осіб, які впливають на конфлікт в Україні, то Путін на Балі не поїде. Він не збирається вести переговори із Зеленським і готовий обговорювати ситуацію в нашій країні лише зі США чи Великою Британією. Це важлива позиція нинішнього російського керівництва, яка навряд чи зміниться. Там вважають, що Україна – не суб'єктна. І для Путіна не існує війни з Україною, він упевнений, що веде війну із Заходом, із НАТО, із США – не території України".

На думку Костянтина Бондаренка, поточний тиждень стане визначальним для позицій основних учасників війни в Україні, у тому числі в ракурсі того – чи Путін поїде на саміт G20.

"Поки що складно говорити про очікування від цього саміту. Але він точно покаже – обговорюватимуть Україну без України чи ні", – вважає експерт.

Вже зрозуміло, що світ чекає на капітуляцію росії

Політичний експерт, консультант з політичного та антикризового PR Тетяна Лупова розмірковує так:

"Саміт G20 перетворюється для Путіна на своєрідний цугцванг. Він не може відмовитись і не може поїхати. Досить згадати його участь у вересневому саміті у Самарканді, де з нього відверто публічно знущалися. Посадили на низький диван, показово примушували чекати... А він розраховував на теплий прийом східних держав. Тут йому розраховувати нема на що. На G20 зберуться переважно дружні Україні держави та президент Зеленський, на участі якого наполягає США, підтвердив, що готовий до цього заходу. Питання поки що лише у форматі – офлайн чи онлайн".

За інформацією деяких експертів, продовжує Тетяна Лупова, від Путіна вимагають припинити військові дії та вивести війська з усієї території України до саміту.

"Так це чи ні, побачимо до 15 листопада, – зазначає вона. — Але вже зрозуміло, що світ чекає капітуляції Росії. І диктатору рашистської держави доведеться або заявити план відступу та виплати репарацій, або відмовитися від участі у саміті, підтвердивши повну втрату свого впливу на світову спільноту".

Ідею рашистів заморозити війну до весни не буде підтримано насамперед в Україні, упевнена Тетяна Лупова.

"Ніхто не готовий дати Росії зібратися з силами для нових ударів або перекладати це лихо на плечі нових поколінь, – підкреслює експерт. – Українці не підуть на поступки та не залишать рашистів без заслуженого покарання. Ця позиція зрозуміла всьому світу, рашистам дуже багато прощали і багато на що заплющували очі – тисячі вбитих і закатованих мирних людей Ічкерії, Грузії, Сирії… Настав час відповісти. Кільце стискається".

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти перетасовують кадри у Маріуполі: хтось став новим гауляйтером.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини