Головна Новини Світ G20 В Індії заявляють, що країни G-20 нарешті зможуть позначити єдину позицію щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії заявляють, що країни G-20 нарешті зможуть позначити єдину позицію щодо війни в Україні

Індія побачила "оптимізм" у формулюванні спільної позиції G-20 щодо війни в Україні

31 березня 2023, 16:10 comments1064
Поділіться публікацією:

В Індії оптимістичніше дивляться на можливість досягнення країнами G20 консенсусу з приводу того, як означати війну Росії проти України. У Нью-Делі сподіваються досягнення консенсусу. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

В Індії заявляють, що країни G-20 нарешті зможуть позначити єдину позицію щодо війни в Україні

Саміт G20. Фото: Getty Images

"Індія стає більш оптимістичною щодо досягнення консенсусу між країнами "Великої двадцятки" за формулюванням, яке б використовувалося для опису війни Росії проти України", — пише видання, посилаючись на джерело, знайоме з цим питанням.

Зазначається, що делегати країн-учасниць останнім часом "залишалися в тому самому приміщенні на останніх зустрічах", що помітно контрастує з регулярними демаршами під час подібних переговорів минулого року в Індонезії.

"Все це породило надії на компроміс", — зазначив співрозмовник Bloomberg та додав, що будь-яка ескалація конфлікту може це порушити.

Вказано, що Індія, яка приймає наступний саміт G-20 у вересні, хоче "продемонструвати свою здатність досягти консенсусної позиції з приводу російсько-української війни".

Втім, минулого року це не вдалося через Росію та Китай, які були категорично не згодні із запропонованими іншими учасниками формулюваннями.

Тим часом головний переговорник Індії у G20 Амітабх Кант вважає, що "Велика двадцятка" все ще не близька до того, щоб висловити спільну позицію щодо тих подій, які відбуваються в Україні. При цьому він додав, що провів "дуже позитивну та оптимістичну" зустріч із російською колегою Світланою Лукаш, зазначивши, що вони "обговорили все на світі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змушує росіян гинути в Україні через ідеї Путіна – чи можуть вони схибити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – обійшла навіть Китай: яка країна стала найбільшим експортером російської нафти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини