Головна Новини Світ G20 Всесвітній банк: борги G20 повернуть економіку у 80-і
commentss НОВИНИ Всі новини

Всесвітній банк: борги G20 повернуть економіку у 80-і

Борги країн уповільнюють боротьбу з бідністю і можуть привести до низки безладних дефолтів

21 листопада 2020, 21:40
Поділіться публікацією:

Президент Світового банку Девід Малпасс в суботу попередив лідерів G20, що їх нездатність забезпечити більш систематичне погашення боргів може привести до зростання бідності і повторення безладних дефолтів, що спостерігалися в 1980-х роках. Про це пише Reuters.

Всесвітній банк: борги G20 повернуть економіку у 80-і

Фото: из открытых источников

Малпасс сказав, що він задоволений прогресом, досягнутим найбільшими економіками в поліпшенні "прозорості" та полегшенні боргового тягаря найбідніших країн, але цього все ще недостатньо...

"Скорочення боргу та прозорість зроблять можливими виробничі інвестиції, що є ключем до досягнення більш раннього, більш сильного і довготривалого відновлення", — сказав Малпасс лідерам G20 під час відеоконференції.

"Ми повинні остерігатися того, щоб робити занадто мало зараз, а потім страждати від безладних дефолтів і повторних реструктуризацій боргу, як в 1980-і роки", — сказав він.

Як повідомляє видання, "втрачене десятиліття" 1980-х років призвело до того, що багато країн з великою заборгованістю в Латинській Америці й інші виявилися нездатними виплатити свої борги, що уповільнило скорочення бідності.

Малпасс, який почав наполягати на полегшенні боргового тягаря на початку кризи COVID-19, попередив, що боргові проблеми стають все більш частими.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Китай готовий поставляти свою вакцину від Covid.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини