Головна Новини Світ G20 ЗМІ дізналися, як Байден скористається відсутністю Путіна та Сі на саміті G20
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як Байден скористається відсутністю Путіна та Сі на саміті G20

Ставка буде зроблена на те, щоб поліпшити відносини Америки з країнами, що розвиваються.

8 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Те, що на саміті G20, який приймає Індія, не буде російського диктатора Володимира Путіна та лідера Китаю Сі Цзіньпіна може зіграти у плюс Вашингтону. Президент США Джо Байден вміло скористається цим для поліпшення та зміцнення зв'язків із країнами, що розвиваються. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

ЗМІ дізналися, як Байден скористається відсутністю Путіна та Сі на саміті G20

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Журналісти звертають увагу, що цьогорічний саміт буде присвячений країнам, що розвиваються та змінам клімату. Байден же, в свою чергу, хоче зосередитись на підтримці таких країн, а також протистоянні зростаючій військовій та економічній агресії з боку Росії та Китаю.

Найважливіша мета Байдена на G20 буде зосереджена навколо запропонованих реформ Світового банку та інших багатосторонніх банків розвитку, а також збільшення фінансування для тих установ, які зосереджені на підтримці країн, що розвиваються.

Але окрім конкретних реформ, представники адміністрації сподіваються, що присутність Байдена на саміті та його зосередженість на зміцненні банків посилатимуть повідомлення про відданість США цим країнам.

"Ми вважаємо, що Сполучені Штати сідають за стіл переговорів і кажуть: "Добре, ми знаємо, що нам потрібно реагувати на потреби країн, що розвиваються", — сказав радник США з національної безпеки Джейк Салліван.

Контраст між присутністю Байдена на саміті, який включає низку країн, що розвиваються, та відсутністю Сі також дасть американському президенту можливість підкреслити прихильність США до таких країн.

"Оскільки там немає президента Китаю, участь президента Байдена буде помітною, і це дасть сигнал регіону та всьому світу, що зобов’язання США тверді, а у Китаю, ймовірно, є інша риба, яку можна смажити", — сказав Юнь Сунь. старший науковий співробітник і директор китайської програми Центру Стімсона.

Для Байдена відсутність Сі та Путіна означає як втрачену можливість, так і відкриття, оскільки всі троє змагаються за вплив на світовій арені, зазначає CNN.

"Без Сі центральна пропозиція Байдена щодо реформування глобальних кредитних установ, таких як Світовий банк, навряд чи зустріне опір на рівні лідерів з боку Пекіна", — пише видання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які очікування від саміту G20 – чим пояснити позицію Індії щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини