Головна Новини Світ G7 G7 готує жорстке попередження: у якій сфері виявили зв’язок Китаю та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

G7 готує жорстке попередження: у якій сфері виявили зв’язок Китаю та Росії

Країни Великої сімки готують попередження китайським банкам через зв'язок з Росією.

10 червня 2024, 08:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Лідери країн Великої сімки (G7) зустрінуться на саміті 13-15 червня в Італії, який організовує Джорджа Мелоні. Очікується, що на ньому вони зосередять увагу на зростанні відносин Китаю та Росії і надішлють критичне попередження китайським банкам.

G7 готує жорстке попередження: у якій сфері виявили зв’язок Китаю та Росії

Лідери країн G7. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє інформаційна агенція Reuters, лідери G7 планують обговорити загрози щодо посилення китайсько-російської торгівлі, яку Кремль використовує для війни в Україні. Розмови на саміті Великої сімки в Італії призведуть до публічних заяв щодо китайських банків.

Очікується, що основна критика буде зосереджена на невеликих фінансових установах, які Росія почала активно залучати, адже найбільші китайські банки через страх санкцій уникають російських зв’язків.

Заступник радника з питань національної безпеки США Дейліп Сінгх вказує, що Китай усе більше залучений до допомоги Росії у військовій сфері.

"Наше занепокоєння полягає в тому, що Китай все більше стає фабрикою російської військової машини. Ви можете назвати це арсеналом автократії, якщо врахувати, що військові амбіції Росії, очевидно, загрожують існуванню України, але все більше європейській безпеці, НАТО та трансатлантичній безпеці", — сказав Сінгх.

Лідери країн Великої сімки, ймовірно, зроблять жорстке попередження китайським банкам, однак не вживатимуть одразу каральних заходів, серед яких обговорюють виключення з системи SWIFT або припинення доступу до долара.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський відповів, чи готова Україна взяти участь у мирній конференції, яку хоче організувати Китай.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на відмову Китаю від участі на Саміті миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини