Головна Новини Світ G7 На Заході бояться реакції Кремля на конфіскацію російських активів. Очікують позови та кібератаки
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході бояться реакції Кремля на конфіскацію російських активів. Очікують позови та кібератаки

На Заході продовжуються дискусії щодо можливості конфіскації російських активів, і чим більше політики думають над цим питанням, тим більше мають пересторог, пише Politico, повідомляє портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

В країнах "Великої сімки" та Європейського Союзу шукають легальні шляхи для того, щоби використати заморожені російські активи на суму 200 млрд євро на допомогу Україні.

На Заході бояться реакції Кремля на конфіскацію російських активів. Очікують позови та кібератаки

РФ може вчинити ряд дій у відповідь

Наразі чиновники вивчають пропозицію використати заморожені російські активи як заставу для банківських кредитів, які можуть профінансувати відновлення України. Передбачається, що ці кошти мають бути конфісковані у разі відмови Росії виплачувати Україні репарації після завершення війни.

Разом з тим, за інформацією ЗМІ, європейські чиновники побоюються, що на такі дії РФ відповість симетрично, а саме: заморозить та конфіскує європейські активи, які знаходяться в країні-агресорі. Окрім того, є пересторога, що дії із конфіскації майна можуть погрішити репутацію єврозони та зменшення її привабливості для інвесторів.

"Ми входимо в незвідані води. Будь-хто був би стурбований потенційними наслідками конфіскації активів",
— сказав дипломат ЄС.

Також в Європі очікують, що після рішення спрямувати російські активи на допомогу Україні Москва завалить суди апеляціями проти Euroclear — бельгійського фінансового депозитарію, де зберігається переважна більшість російських резервів у Європі. Наразі РФ уже подала 94 таких позови.

Окрім того, в ЄС бояться і кібератак як відповіді РФ на передачу її активів Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що спікер  МЗС Росії Марія Захарова називає  "економічною ескалацією" і "бандитизмом"  процедуру обговорення країнами ЄС  можливої  конфіскації російських активів  для допомоги Україні.

Разом з тим, портал "Коментарі" повідомляв, що політтехнолог Олексій Голобуцький вважає, що російські активи у будь-якому разі будуть використані для допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.eu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини