Головна Новини Світ Росія У Росії вже не приховують паніку через конфіскацію їх активів у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії вже не приховують паніку через конфіскацію їх активів у ЄС

В уяві Захарової, "бюджет ЄС буквально тріщить по швах".

31 січня 2024, 21:15
Поділіться публікацією:

 Спікер  МЗС Росії Марія Захарова називає  "економічною ескалацією" і "бандитизмом"  процедуру обговорення країнами ЄС  можливої  конфіскації російських активів  для допомоги Україні.

У Росії вже не приховують паніку через конфіскацію їх активів у ЄС

Марія Захарова (фото з відкритих джерел)

Виступаючи на  брифінгу в російській столиці   прес-аташе російського МЗС  наголосила, що в Кремлі розцінюють  такий захід  ЄС як "банальне злодійство".

Там  традиційно  проектують власну поведінку на інших — конфіскація активів, як стверджує  Захарова, це — "ескалація економічної агресії Заходу".

Також, говорячи про заходи з конфіскації, росіянка позловтішалась  через нерішучість  політиків з Європи  прийняти остаточне рішення щодо  долі заморожених активів РФ.

"Примітно, що раніше з цим погодився навіть Євросоюз. Однак протистояти тиску Вашингтона, який вимагає від єесівців (чиновників ЄС) ухвалення конкретних заходів щодо вилучення російських активів, нинішня єесівська еліта не в змозі", — сказала  Захарова.

Як собі уявляє  спікер російського МЗС, "бюджет ЄС буквально тріщить по швах". Тому вона, не називаючи  реальні  причини заморожування активів РФ через  початок російського вторгнення на Україну,  переконує, що саме так  Євросоюз ніби намагається "залатати дірку коштом російських активів".

Після цього  Марія  Захарова  традиційно  погрозила країнам Європи "жорсткими наслідками" в разі  можливої конфіскації заблокованих коштів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що масштабні навчання НАТО викликали у Кремлі істерику. Великі військові навчання НАТО Steadfast Defender 2024, що почалися в ЄС. Коментуючи це, у Кремлі заявили про загрозу своїй безпеці, бо нібито Альянс нібито є інструментом конфронтації. Таку заяву зробив речник російського президента Дмитро Пєсков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини