Головна Новини Світ G7 Під прицілом діаманти: Нові санкції не оминуть і «коштовну» галузь РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Під прицілом діаманти: Нові санкції не оминуть і «коштовну» галузь РФ

Нові санкції ймовірно запровадять під час зустрічі 19-21 травня в Японії напередодні ювелірної виставки

13 квітня 2023, 19:26
Поділіться публікацією:

Країни "Великої сімки (G7), ймовірно, запровадять нові санкції щодо великих діамантів вагою в один карат від російської алмазодобувної компанії "Алроса", на яку припадає близько третини світових постачань необроблених алмазів. Про це інформує індійське видання The Economic Times з посиланням на місцевих керівників галузі, пишуть "Коментарі".

Під прицілом діаманти: Нові санкції не оминуть і «коштовну» галузь РФ

"Велика сімка" готує нові санкції проти діамантової галузі РФ

"Ми чули з різних джерел, що будуть нові санкції, і вони почнуться з великих діамантів", — сказав ET голова Ради зі сприяння експорту дорогоцінних каменів і ювелірних виробів Віпул Шах.

Одразу варто зазначити, що Індія є світовим центром ограновування алмазів.

"Однак ми не маємо жодного уявлення про те, в якій формі будуть введені санкції. Це вплине на зайнятість працівників алмазної галузі в Сураті (там працюють 3 млн людей), а також в Саураштрі, Амрелі і Бхавнагарі", — додав він.

За словами співрозмовників видання країни G7, ймовірно, запровадять нові санкції під час зустрічі 19-21 травня в Японії напередодні ювелірної виставки в Лас-Вегасі, що відбудеться в перший тиждень червня.

"Як тільки санкції почнуть діяти, з'явиться невизначеність щодо зайнятості в алмазодобувному секторі Індії", — пише видання.

За даними видання, Індія може вільно експортувати необроблені камені з Росії до США та інших країн G7 за умови, що вони пройдуть істотну трансформацію в індійській алмазообробній і полірувальній промисловості.

"Кількість осіб, зайнятих в огранюванні та поліруванні алмазів, набагато вища порівняно з нафтовою промисловістю. Країни G7 мають переглянути це питання", — сказав один зі співрозмовників.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Світовий банк і МВФ у Вашингтоні усувають "слабкі місця" санкцій проти Росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини