Головна Новини Світ G7 Трамп засумнівався, що Німеччині потрібен захист від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп засумнівався, що Німеччині потрібен захист від Росії

Президент США Дональд Трамп вважає, що Німеччина не потребує захисту солдатів НАТО

30 липня 2020, 15:05
Поділіться публікацією:

Американський президент Дональд Трамп заявив у середу, що не розуміє, чому Сполучені Штати повинні захищати ФРН від Росії. Про це передає видання "Капітал".

Трамп засумнівався, що Німеччині потрібен захист від Росії


"Німеччина платить Росії мільярди доларів в рік за енергію, і ми повинні захищати Німеччину від Росії? Що це взагалі таке?" — написав американський лідер на своїй сторінці у Twitter, коментуючи рішення про виведення частини військового контингенту США із ФРН.


При цьому Трамп знову дорікнув Берлін в тому, що ФРН витрачає, на його погляд, недостатньо коштів на підтримання колективної оборони НАТО.


"Крім цього, Німеччина погано виконує свої зобов'язання щодо 2-відсоткових внесків для НАТО. Тому ми виводимо частину військ з Німеччини!" — додав президент США.


Міністр оборони США Марк Еспер оголосив у середу про виведення з ФРН 11,9 тис. американських військовослужбовців: 6,4 тис. відправляться на батьківщину, близько 5,6 тис. будуть передислоковані в Італію та Бельгію. Залишаться в ФРН при цьому максимум 25 тис. військових.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський президент Володимир Путін відреагував на заяву Німеччини про те, що вона категорично проти участі Росії в саміті G7.

За словами Пєскова, формат G20 "більше відповідає сучасним економічним реаліям" і "цілком влаштовує Росію.

Заява спікера Путіна стало реакцією на свіже інтерв'ю міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маасу, в якому дипломат нагадав про неможливість відновлення G8 з участю РФ, поки анексований Крим і триває російська агресія проти України.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини