Головна Новини Світ G7 У G7 придумали, як позбавити Путіна головних надходжень до російського бюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

У G7 придумали, як позбавити Путіна головних надходжень до російського бюджету

Передбачається, що граничні ціни поширюватимуться не лише на нафту, а й на нафтопродукти, у тому числі на мазут.

1 вересня 2022, 12:05 comments1232
Поділіться публікацією:

Глави МЗС країн Великої сімки (G7) рішуче налаштовані, щоб узгодити та подати план щодо встановлення граничних цін на нафту з РФ. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

У G7 придумали, як позбавити Путіна головних надходжень до російського бюджету

Велика сімка. Фото: з відкритих джерел

Погодження граничної ціни має відбутися 2 вересня під час віртуальної зустрічі. Передбачається, що граничні ціни будуть поширюватися не лише на нафту, а й на нафтопродукти, у тому числі на мазут, як на один із ключових експортних продуктів Росії.

План передбачає заборону на фінансування та страхування перевезень російської нафти, якщо вона продається вище за встановлену межу цін. За даними аналітичного центру Bruegel, країни Великої сімки страхують понад 90% світового судноплавства.

Домовленість почне діяти у грудні, коли набирає чинності європейське ембарго на російську нафту. Згідно з планом, його мають пом'якшити – заборона ЄС на страхування нафтових перевезень буде скасована, що дозволить європейським компаніям продовжити надавати фінансові послуги для транспортування та продажу російської нафти, але лише за встановленою ціною.

Нагадаємо, ідею запровадження граничних цін на російську нафту було висунуто на саміті лідерів G7 наприкінці червня. Таким чином країни "великої сімки" мають намір обмежити доходи Москви від продажу нафти.

31 травня президент Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн Євросоюзу досягли угоди щодо заборони експорту російської нафти.

За словами президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, нафтове ембарго скоротить близько 90% імпорту нафти з Росії до країн Європейського Союзу до кінця поточного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Москві за дивних обставин загинув голова ради директорів "ЛУКОЙЛу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини