Головна Новини Світ G7 Зеленський назвав головний результат зустрічі G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав головний результат зустрічі G7

Президент заінтригував заявою, що завдяки партнерам в України тепер буде значно більше систем ППО

14 червня 2024, 10:25 comments1667
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів, що задоволений результатами для України саміту Групи семи в Італії, окремо наголосивши, що домовленості забезпечують "більше ППО". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у його заяві, опублікованій Офісом президента.

Зеленський назвав головний результат зустрічі G7

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Головний результат для нас – буде більше ППО для наших міст. "Петріоти" – це вже фактично українське слово. Буде і більше техніки та інших необхідних речей для фронту", – заявив президент.

Він зазначив, що на саміті та на полях саміту майже всі зустрічі були "саме про те, про що говорять наші військові, про наші потреби і про наші можливості зараз, якщо поставки будуть достатніми та своєчасними", і що з усіма лідерами говорили про прискорення надсилання в Україну допомоги, яку вони планують надати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що плани G7 надати Україні близько 50 млрд доларів фінансової підтримки, залучаючи заморожені російські активи, є чітким сигналом російському диктатору Володимиру Путіну.

Варто зазначити, що раніше прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні підтвердила досягнення лідерами "Групи семи" політичної угоди про надання Україні близько 50 мільярдів доларів фінансової підтримки за рахунок заморожених російських активів. Про це вона сказала на прес-конференції за підсумками засідання лідерів G7 в італійській Апулії.

Мелоні заявила, що "Група семи" досягла "політичної домовленості щодо надання додаткової фінансової підтримки Україні в розмірі близько 50 мільярдів доларів до кінця року через кредитний механізм, для погашення якого можуть бути використані надприбутки від російських активів, знерухомлені в наших юрисдикціях".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини