Головна Новини Світ Німеччина Байден відклав поїздку до Німеччини: з'явилася реакція Берліна
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відклав поїздку до Німеччини: з'явилася реакція Берліна

Президент США мав прибути до Берліна 10 жовтня

8 жовтня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 Президент США Джо Байден скасував свою заплановану поїздку до Німеччини через ураган "Мілтон", який незабаром має вдарити по штату Флорида. Відповідно до інформації, оприлюдненої німецьким виданням Bild, представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт висловив жаль з приводу скасування візиту.

Байден відклав поїздку до Німеччини: з'явилася реакція Берліна

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

"Ми дуже шкодуємо про скасування, але, звичайно, розуміємо ситуацію у Флориді. Білий дім нас заздалегідь поінформував", — зазначив Гебештрайт.

Згідно з планами, президент США мав прибути до Берліна у четвер, 10 жовтня. У суботу, 12 жовтня, він планував зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером. Головною темою саміту мала стати війна в Україні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден відмовився їхати в Німеччину на "Рамштайн". Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом має обрушитися на штат Флорида, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. 

За її словами, Байден вирішив відкласти заплановані поїздки до Німеччини та Анголи через загрозу урагану "Мілтон" і його прогнозовану траєкторію та силу. Як повідомила речниця Білого дому, президент США залишиться в країні, щоб особисто контролювати підготовку до урагану та заходи реагування на нього, а також спостерігати за ліквідацією наслідків урагану "Гелен", який нещодавно вразив південний схід Сполучених Штатів.

При цьому очікувалося, що Байден візьме участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яка має відбутися в Німеччині 12 жовтня. Це має бути перша зустріч цього формату на рівні лідерів держав.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини