Головна Новини Світ Німеччина Берлін хоче переговорів з Москвою щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін хоче переговорів з Москвою щодо Донбасу

Берлін віддає перевагу "нормандському формату", однак готовий і до інших моделей для діалогу з Москвою щодо ситуації навколо України.

23 грудня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Офіційний Берлін наголошує на поновленні переговорів у "Нормандському форматі", де буде порушуватися питання врегулювання конфлікту на Донбасі. При цьому Німеччина не виключає інших форматів для переговорів. Головне, щоби від переговорного процесу був позитивний результат. Як передає портал "Коментарі", таку позицію озвучив офіційний представник уряду Штеффен Гебештрай.

Берлін хоче переговорів з Москвою щодо Донбасу

Бундестаг. Фото: DW

Гебештрайт зазначив, що Німеччина, як і раніше, дуже сильно зацікавлена в тому, щоб на сході України припинилися бойові дії, закінчилася війна. Тому Берлін готовий до всіх можливих форматів переговорів щодо Донбасу. При цьому у Німеччині проти того, щоб відмовлятися від вже існуючих майданчиків та форматів переговорів.

Водночас, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок також закликала до діалогу з Москвою. Міністр зазначила, що її непокоїть, що переговори не приносять довгоочікуваного миру в Україну. За словами Бербок, Німеччина як сторона, яка бере участь у переговорах, як посередник, має зробити все від себе залежне, щоб переговори з Москвою були відновлені.

Анналена Бербок висловила переконання, що діалог має продовжуватися навіть тоді, коли жодна зі сторін не може запропонувати якийсь реальний компроміс, бо саме під час розмови і може з'явитися виходить із ситуації, яка зараз у глухому куті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс закликав лідерів Євросоюзу переглянути своє ставлення до того, що відбувається на сході України, та погодитися на надання Україні оборонної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини