Головна Новини Світ Німеччина Берлін непохитний – у Міноборони Німеччини заявили, що ситуація щодо танків не змінилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін непохитний – у Міноборони Німеччини заявили, що ситуація щодо танків не змінилася

Глава Міноборони Німеччини після зустрічі з генсеком НАТО заявив, що ситуація щодо танків не змінилася

24 січня 2023, 13:30 comments1368
Поділіться публікацією:

У питанні постачання танків Leopard 2 Україні західні лідери вже самі заплуталися у своїх твердженнях. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що країни, які мають на озброєнні німецькі танки, можуть готувати їх до відправки в Україну, адже Німеччина вже не проти. І практично в той же час міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляє, що Берлін все ще не ухвалив рішення про передачу танків Leopard Україні. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Берлін непохитний – у Міноборони Німеччини заявили, що ситуація щодо танків не змінилася

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

"Наразі немає нової інформації, ситуація не змінилася. Ми готуємо рішення, яке буде незабаром. Як я казав у Рамштайні, я підтримую партнерів, якщо вони хочуть розпочати навчання (Ред. – українців) на цих танках", – зазначив голова міноборони ФРН.

За його словами, раніше вже було дано завдання розпочати перевірку танків. Зараз перед Бундесвером стоїть завдання не просто перерахувати такні, а зрозуміти, як справи з промисловістю.

Як повідомлялося, Польща звернеться до Німеччини за дозволом на відправку танків Leopard в Україну, але навіть якщо такої згоди не буде, передасть танки у рамках "малої коаліції".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Німеччина все ще гальмує рішення про постачання танків – чи вони дійсно потрібні ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині продовжують "петляти" у питанні постачання танків в Україну. Нова версія – нібито ФРН не отримували від нашої країни заявки на постачання танків. Чого чекати від Німеччини в найближчому майбутньому? Чи розуміє її керівництво, що власноручно знищує імідж своєї держави? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини