Головна Новини Світ Німеччина Берлін офіційно заявив, що готується до війни: який указ підписав Пісторіус
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін офіційно заявив, що готується до війни: який указ підписав Пісторіус

Пісторіус підписав указ про реформу в Бундесвері, суть якої полягає у спрощенні раніше розрізненої системи командування

1 травня 2024, 08:37 comments1405
Поділіться публікацією:

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус підписав "Оснабрюцький указ". Ним передбачено реорганізацію командування Бундесвером. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Spiegel".

Берлін офіційно заявив, що готується до війни: який указ підписав Пісторіус

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що документ знаменує собою "чергову віху на шляху до перелому", який канцлер Олаф Шольц проголосив після російського вторгнення в Україну. Для Пісторіуса, який займає свою посаду всього 15 місяців, це дорожня карта того, наскільки радикально він хоче перетворити Бундесвер.

Мета чітко визначена у вступі до документа: Німеччина має стати "основою стримування та колективної оборони у Європі". Для цього необхідно терміново адаптувати структуру Бундесверу.

Журналісти зазначають, що попередні роки Бундесвер був орієнтований в основному на невеликі вузькоспеціалізовані закордонні місії, наприклад, в Афганістані. Тепер необхідно повністю зосередитися на національній і союзній обороні. Мета – "забезпечити оптимальне оснащення бундесверу для надзвичайних ситуацій, оборони, війни".

В Оснабрюку Пісторіус наголосив на терміновості питання – часу на реорганізацію не так багато.

"Якщо ми хочемо бути спроможними протистояти цій загрозі, то ми повинні бути в змозі вести війну, яку нам нав'яжуть. Здатність вести війну означає не що інше, як здатність вести війну так, щоб її не довелося вести", — висловився міністр.

Суть реформи, яка тепер закріплена в указі, полягає у спрощенні раніше розрізненої системи командування. У майбутньому об'єднане оперативне командування керуватиме усіма місіями військ як усередині країни, так і за кордоном.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна буде довгою: у Німеччині зробили заяву про кількість зброї в РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини