Головна Новини Світ Німеччина Берлін озвучив свою позицію щодо поставок літаків в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін озвучив свою позицію щодо поставок літаків в Україну

Незважаючи на переговори союзників у Берліні, не хочуть навіть обговорювати тему про передачу Україні винищувачів

27 січня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Німеччина не готова змінити свою позицію. Як і раніше, офіційний Берлін виключає постачання бойових літаків в Україну, але при цьому не заперечує, що союзники продовжують такі переговори. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на заяву заступника голови федерального уряду Крістіні Хоффманн на брифінгу. 

Берлін озвучив свою позицію щодо поставок літаків в Україну

У Берліні знову виключили відправлення літаків до України. Фото: Getty Images

Христині Хоффманн зазначила, про постачання бойових винищувачів Україні "не йдеться", і це нібито чітка позиція канцлера ФРН Олафа Шольца. Водночас Хоффман не стала спростовувати, що союзники продовжують переговори про передачу Україні бойових літаків.

Представниця федерального уряду Німеччини знову зазначила, що "ФРН та НАТО не є стороною війни, яку Росія веде проти України".

Варто зазначити, згідно з офіційними даними, німецька армія не має американських літаків F-16, які планує отримати Україна.

Нагадаємо, раніше глава німецького уряду Олаф Шольц, виступаючи у Бундестазі, виключив можливі постачання бойових літаків до України.

При цьому тема можливих поставок Києву західних винищувачів дедалі активніше обговорюється у західних ЗМІ. А сьогодні секретар РНБО Олексій Данилов взагалі заінтригував, виклавши у себе у Facebook відео з винищувачами F-16.                                                  

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі відповіли – чи готові обговорювати з Україною передачу винищувачів F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

27 січня 2023, 18:24

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини