Головна Новини Світ Німеччина Будуть нові обмеження. У Німеччині запровадять спецкарту для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть нові обмеження. У Німеччині запровадять спецкарту для українських біженців

Влада Німеччини буде ретельно стежити за цільовим використанням допомоги. Зокрема, її не можна буде перерахувати родичам в Україну, повідомляє Bild, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини посилить контроль за використанням грошової допомоги біженцями з України. Зокрема, як повідомляє Bild, для цього буде створена єдина платіжна карта для біженців. За словами прем'єр-міністр Нижньої Саксонії Штефана Вайля, 14 із 16 федеральних земель уже домовились про її створення. Баварія та Мекленбург-Передня Померанія планують запровадити свою власну модель контролю за використанням допомоги українськими біженцями.

Будуть нові обмеження. У Німеччині запровадять спецкарту для українських біженців

Картки біженців можуть заблокувати на вимогу влади

За інформацією видання, банківські перекази для українських біженців будуть заблоковані.

"Це означає, що соціальна допомога не може бути передана контрабандистам або родичам у країні походження. Досі для багатьох це було стимулом приїжджати до Німеччини та отримувати соціальні виплати"
, — пише Bild.

Окрім того, карту не можна буде використовувати для оплати товарів або послуг за кордоном або для оплати онлайн-покупок в інших країнах Європейського Союзу.

Також повідомляється, що власники таких карт зможуть знімати лише невеликі суми готівки. Залежно від федеральної землі встановлюються мінімальні та максимальні ліміти.

У разі нецільового використання коштів карта може бути анульована на вимогу влади.

"Фінансові кошти, надані відповідно до Законом про допомогу прохачам притулку, призначені задля забезпечення коштів для існування у Німеччині і за всього розуміння — не призначені на фінансування сімей за кордоном", — заявив прем'єр-міністр Нижньої Саксонії.

Відомо, що карта матиме нейтральний дизайн і її не можна буде впізнати, як "карту для біженців".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що влада Німеччини плануєзекономити на українських біженцях. Зокрема, центрам зайнятості хочуть надати дозвіл  припинити допомогу безробітним максимум на два місяці, якщо вони  по кілька разів  відмовляються від прийнятної роботи. Це  розвантажить бюджетні кошти на 150 мільйонів євро.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини