Головна Новини Світ Німеччина Німеччина планує зекономити на українських біженцях: що придумали
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина планує зекономити на українських біженцях: що придумали

Скорочення соціальних видатків заплановано бюджетом, який має затвердити парламент країни.

30 січня 2024, 23:20 comments1627
Поділіться публікацією:

Представники влади Німеччини  ведуть дискусії  перед  затвердженням  бюджету на 2024 рік, зокрема  йдеться про  видатки. При цьому, в парламенті  планують  скорочувати соціальні витрати. Передбачено поліпшення інтеграції на ринок праці , особливо,  українських біженців за допомогою програми Jobturbo, аби скоротити   витрати на 500 мільйонів євро, інформує  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Німеччина планує зекономити на українських біженцях: що придумали

Німеччина хоче скоротити витрати на біженців (фото з відкритих джерел)

Також центрам зайнятості хочуть  надати дозвіл  припинити допомогу безробітним максимум на два місяці, коли  вони  по кілька разів  відмовляються від прийнятної роботи. Це  розвантажить бюджетні кошти на 150 мільйонів євро.

Зазначають, що загальні витрати бюджету передбачені на рівні 476,8 млрд євро. Найбільша стаття  видатків  — це  соціальні витрати на 175,6 мільярда євро, не беручи до уваги   заплановане скорочення.

Тут вказано, що  війна в Україні залишиться головним фактором невизначеності. Можливо,  влада Німеччини знову  суттєво збільшить  допомогу Україні.

Законодавці в Німеччині  повинні  затвердити бюджет 2 лютого, як і  положення закону про впровадження заходів жорсткої економії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Нідерландах запропонували відправити біженців до "безпечних регіонів" на заході України. Депутат партії ВВС Мона Кейзер заявила, що Нідерланди не можуть розмістити всіх біженців із України. За її словами, вже минуло два роки війни, країна ухвалила десятки тисяч українців. Саме тому депутат вважає, що українських біженців можна відправити додому до тих регіонів, які вважаються спокійними. 

При цьому Кейзер заявила, що захід України їй здається "щодо стабільним". При цьому вона поцікавилася, якою буде позиція тимчасового кабінету міністрів, якщо Київ попросить відправити назад громадян України, які можуть бути призвані на військову службу.  
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини