Головна Новини Світ Німеччина Будуть запеклі обговорення: яка тема стане ключовою на дебатах Байдена і Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть запеклі обговорення: яка тема стане ключовою на дебатах Байдена і Трампа

Україна та агресивна війна Росії проти неї стануть основною темою дебатів між кандидатами в президенти США, повідомляє Голос Америки

26 червня 2024, 15:44
Поділіться публікацією:

Агресивна політика Росії, амбітний Китай та нестабільний Близький Схід стануть ключовими зовнішньополітичними викликами для будь-якого кандидата, який переможе на президентських виборах у листопаді, повідомляє "Голос Америки". Під час перших президентських дебатів у четвер Джо Байден і Дональд Трамп, ймовірно, спробують визначити роль США на міжнародній арені.

Будуть запеклі обговорення: яка тема стане ключовою на дебатах Байдена і Трампа

Байден і Трамп

Як відзначив професор історії Техаського університету в Остіні Джеремі Сурі, підхід Байдена — це поєднання ліберального інтернаціоналізму та жорсткого реалізму, який нагадує часи холодної війни. Натомість Трамп дотримується ізоляціонізму та одностороннього підходу, подібного до політики США перед Другою світовою війною.

За його словами, різниця між позиціями кандидатів є суттєвою, а найбільшу увагу привертає війна в Україні, яка, за побоюваннями багатьох, може перерости у Третю світову війну.

Видання відзначає, що Адміністрація Байдена обіцяє підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно", але цього року підтримка США ослабла. На саміті НАТО у Вашингтоні в липні Байден намагатиметься зміцнити відданість союзників у підтримці України, передавши частину відповідальності за координацію підтримки Києва європейським союзникам. Це спрямовано на те, щоб зберегти підтримку України навіть у випадку потенційно ворожого Конгресу чи зміни президента.

Разом з тим, ставлення Трампа до конфлікту є складнішим і більш суперечливим, значною мірою через його особистий досвід спілкування з президентом України Володимиром Зеленським. Телефонна розмова з ним стала підставою для першого імпічменту Трампа.

Окрім того, видання нагадало заяву Трампа, в якій він пообіцяв "залагодити війну" ще до того, як увійде у Білий дім.

Натомість Байден нещодавно запевнив Зеленського, що нова десятирічна двостороння угода про безпеку, яка була укладена між Вашингтоном та Києвом, є "ще одним нагадуванням Путіну", що Штати не відступлять і разом з Україною будуть протистояти незаконній агресії.

При цьому колишній посол США в Україні Джон Гербст додав, що Трамп вважає себе сильним лідером і не хоче, щоб його асоціювали з зовнішньополітичним провалом. А перемога Росії в Україні за президентства Трампа буде дуже схожа на зовнішньополітичний провал, додав дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американці переживають, що кандидати в президенти у силу похилого віку можуть померти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини