Головна Новини Світ Німеччина Бундестаг ухвалив рішення: що тепер зміниться для біженців у Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Бундестаг ухвалив рішення: що тепер зміниться для біженців у Німеччині

У Німеччині видачу готівки для біженців обмежать

12 квітня 2024, 16:02 comments2316
Поділіться публікацією:

Бундестаг схвалив поправки до закону про пільги, які створюють юридичну основу для запровадження національної платіжної картки для прохачів притулку та біженців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє tagesschau.

Бундестаг ухвалив рішення: що тепер зміниться для біженців у Німеччині

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Згідно з документом, біженці отримуватимуть соціальні виплати на картку, а не готівкою. Введення системи платіжних карток покликане не допустити переказу мігрантами грошей соціальної допомоги контрабандистам або родичам та друзям за кордон.

Оновлений закон дозволяє місцевим органам влади самостійно вирішувати, яку суму готівки власники карток можуть зняти протягом певного періоду часу. Також вводяться винятки, за яких соцдопомога все ж таки можуть виплачувати готівкою, наприклад, у разі, коли картку заблокують.

Зміна закону не змінює розмір допомоги, яку отримують особи, які шукають притулку. Проект платіжної картки для біженців канцлер Олаф Шольц та прем'єр-міністри федеральних земель погодили у листопаді минулого року.                                                          

Перший експеримент із платіжною карткою для біженців був запущений наприкінці грудня минулого року в окрузі Грайц (Тюрінгія). Було видано 200 карток, при цьому 15 біженців із Сирії та Афганістану відмовилися від такої форми соцдопомоги та виїхали з округу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — п'ятірка країн Європейського Союзу, які почали активно залишати українські біженці

Також видання "Коментарі" повідомляло – в одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини