Головна Новини Світ Німеччина Це особисте: Шольц нарешті зізнався чому проти ударів по РФ німецькими ракетами
commentss НОВИНИ Всі новини

Це особисте: Шольц нарешті зізнався чому проти ударів по РФ німецькими ракетами

Канцлер запевняє, що Берлін має вагомі причини на те, щоб не дозволяти бити вглиб РФ

сьогодні, 07:20
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на користування Україною німецької зброї, щоб вона завдавала ударів по території Росії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву глава німецького уряду зробив, перебуваючи в Нью-Йорку перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DPA.

Це особисте: Шольц нарешті зізнався чому проти ударів по РФ німецькими ракетами

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц заявив, що німецький уряд ухвалив "кілька рішень" щодо військової підтримки України. Канцлер додав, що ці рішення для нього особисто дуже зрозумілі. Серед них – те, що Берлін не скасовуватиме обмеження на дальність стрілянини.

"Це (дальнобійні удари по Росії. – Ред.) не сумісне з моєю особистою позицією... Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", – додав Олаф Шольц.

Канцлер ФРН також вкотре повторив, що Берлін не постачатиме Україні високоточну зброю великої дальності в майбутньому, незалежно від рішень, прийнятих партнерами по НАТО.

Варто зазначити, що найбільш далекобійною зброєю, яку зараз постачає Німеччина, є ракетна установка Mars II, яка може вражати цілі на відстані 84 кілометри. Її, а також Panzerhaubitze 2000 із радіусом дії 56 кілометрів Берлін дозволяє використовувати проти цілей на російській території біля Харківської області.                                            

Читайте також на порталі "Коментарі" — на місцевих виборах у Бранденбурзі партія Шольца попереду, але є тривожний нюанс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц усе обдумав: чи дасть тепер Україні ракети, які долітають до Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини