Головна Новини Світ Німеччина Чи бажає Росія йти на мирні переговори з Україною: заява МЗС Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бажає Росія йти на мирні переговори з Україною: заява МЗС Німеччини

У Німеччині не бачать кроків Росії, які б свідчили про бажання Кремля йти на мирні переговори з Україною.

21 серпня 2024, 16:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з висновками федерального уряду Німеччини, Росія не демонструє бажання вести мирні переговори з Україною про закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МЗС Німеччини.

Чи бажає Росія йти на мирні переговори з Україною: заява МЗС Німеччини

У Німеччині не бачать кроків Росії щодо мирних переговорів. Фото з відкритих джерел

Речник МЗС Німеччини заявив, що Росія замість початку переговорів з Україною про закінчення війни та встановлення справедливого миру вимагає від Києва віддати свої території, які російські військові навіть повністю не контролюють. 

"Росія не бажає вести переговори", — ствердно сказав речник МЗС Німеччини та додав, що Росія здатна зупинити війну в будь-який момент.

Німецький дипломат також відреагував на посилені заклики у кількох регіонах, де вимагають припинити поставки зброї Україні та вирішувати конфлікт через дипломатію. За його словами, Україна потребує відповідної зброї для захисту від агресії країни, яка порушує міжнародне право.

Дипломат наголосив, що цією обставиною нехтують, коли йдеться про заклики до негайних переговорів, і це також показує, наскільки помилковими є деякі припущення у внутрішніх політичних дебатах.

Зазначимо, що у Німеччині прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер неодноразово закликав скоротити військову допомогу Україні. А популістські проросійські політичні партії "Альтернатива для Німеччини" та "Альянс Сари Вагенкнехт" виступають проти поставок зброї в Україну пропонуючи негайні переговори між Україною та Росією. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині пояснили, чому східна частина країни підтримує переговори з Путіним.

Також "Коментарі" писали про "подругу Путіна" Сару Вагенкнехт, яка вимагає від Шольца зателефонувати Зеленському та заборонити використовувати німецьку зброю у боях в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини