Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині пояснили, чому східна половина країни підтримує переговори з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині пояснили, чому східна половина країни підтримує переговори з Путіним

Східна Німеччина підтримує переговори України з російським диктатором Володимиром Путіним на російськихх умовах.

19 серпня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр німецької федеральної землі Саксонія-Ангальт Райнер Хазелофф розповів, чому у східній Німеччині більшість жителів вимагає переговорів з Путіним, тоді як західні регіони підтримують нинішню політику канцлера Олафа Шольца.

У Німеччині пояснили, чому східна половина країни підтримує переговори з Путіним

Прем'єр-міністр Саксонія-Ангальт Райнер Хазелофф. Фото з відкритих джерел

Райнер Хазелофф вважає, що основною причиною намагань змінити курс в німецькій політики щодо України стосується страхів німців у східних регіонах країни, які після Другої світової потрапили під контроль СРСР.

"На відміну від заходу, ми на сході досить добре знаємо росіян, у тому числі ментально. Вони можуть бути дуже витривалими, і люди довіряють їм багато в чому, ґрунтуючись на минулому досвіді", – сказав Хазелофф.

Прем'єр-міністр Саксонії-Ангальт наголошує, що багато німців бояться реакції Кремля, яка на їх думку може бути неконтрольованою.

"Як жертви радянської окупації, ми знаємо, що іншим так і не вдалось досягти перемоги над Росією", – сказав Хазелофф.

За його словами, більшість східних німців не є прихильниками Путіна та його режиму, і вони щасливі, що в Німеччині більше немає військ РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною у підриві газопроводів "Північний потік", через які російські енергетичні ресурси потрапляли в Європу. У Варшаві різко відреагували та закликали Берлін просити вибачення.

Також "Коментарі" писали про те, що Німеччина планує скоротити допомогу Україні. Це пояснюється жорсткими заходами для економії бюджету країни. Затверджена допомога буде відправлятись в Україну, однак додаткові запити будуть відхилені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини