Головна Новини Світ Німеччина Чи може Україна розраховувати на допомогу Німеччини в боротьбі з агресією РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна розраховувати на допомогу Німеччини в боротьбі з агресією РФ

За словами Володимира Зеленського наша країна не отримала від ФРН ніякої військової допомоги, хоча Берлін міг би це зробити

2 червня 2021, 14:41
Поділіться публікацією:

Німеччина відмовляється поставляти зброю в Україну, пояснюючи це тим, що розраховує на врегулювання конфлікту політичним шляхом. Крім того, німецьке керівництво робить все, щоб вбивчий для України "Північний потік-2" був добудований.

Чи може Україна розраховувати на допомогу Німеччини в боротьбі з агресією РФ

Чи може Україна розраховувати на допомогу Німеччини в боротьбі з агресією РФ - фото з відкритих джерел

Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів, про що говорять такі дії ФРН.

Німеччина і Франція завжди відрізнялися м'якістю позицій щодо російсько-українського конфлікту, тому тут нового нічого немає

Директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень, доктор політичних наук Ігор Петренко вважає, що Німеччина діє абсолютно прагматично, захищає свої економічні інтереси.

"Вона намагається зайвий раз не нагнітати обстановку, в тому числі у відносинах з РФ. Німеччина і Франція завжди відрізнялися м'якістю позицій щодо російсько-українського конфлікту, тому тут нового нічого немає. Потрібно прагнути до більшої інтегрованості економік Німеччини і України, тоді й реакція ФРН буде іншою. Але в нинішній ситуації досягти цього складно", — зазначає Ігор Петренко.

На його думку, нашими більш вигідними союзниками в протистоянні з РФ є США, Польща і балтійські країни. На цьому і потрібно робити акцент.

"В принципі на це зараз і розрахована політика президента Зеленського, — підкреслює експерт. — Він активно налагоджує діалог саме з цими країнами — і через них намагається організувати тиск на Німеччину".

Є ймовірність, що вже незабаром політика Німеччини в цих питаннях зміниться

Викладач Київського національного університету ім.Шевченка, політолог Петро Олещук закликає не робити трагедії з відповідних заяв МЗС Німеччини.

"Зроблені вони повністю в рамках лінії уряду Ангели Меркель, який завершує своє перебування при владі. Починаючи з 2014 року, Німеччина послідовно заявляє про необхідність політичного розв'язання конфлікту", — нагадує політолог.

Водночас, акцентує він, подібна позиція вже не є мейнстрімом.

"Зокрема, представники партії "Зелених", які мають всі шанси виграти намічені на осінь вибори, заявляють про можливість надання оборонної зброї Україні, про необхідність зупинити "Північний потік-2". Отже, є ймовірність, що вже незабаром політика Німеччини в цих питаннях зміниться", — підкреслює Петро Олещук.

Раніше портал "Коментарі" писав, як ставиться до України найпопулярніша партія в Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини