Головна Новини Світ Німеччина Чи наслідуватиме Шольц приклад Макрона: Берлін розпорядився готувати 35 тисяч військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи наслідуватиме Шольц приклад Макрона: Берлін розпорядився готувати 35 тисяч військових

Німеччина готова оперативно підтримати союзників

7 травня 2024, 07:00 comments1464
Поділіться публікацією:

Німеччина готова оперативно розгорнути свої сили задля підтримки союзників у кількості 35 тисяч підготовлених військовослужбовців. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє прес-служба уряду Німеччини.

Чи наслідуватиме Шольц приклад Макрона: Берлін розпорядився готувати 35 тисяч військових

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Глава німецького уряду зазначив, що Німеччині вдалося послідовно відреагувати на початок вторгнення РФ в Україну, і на цьому фоні Бундесвер підтверджує свою відданість обороні Північно-Східної та Центральної Європи.

"Майже 35 тисяч німецьких солдатів готові оперативно надати підтримку нашим союзникам у разі надзвичайної ситуації", — заявив Олаф Шольц.

Він також зазначив, що ситуація з безпекою у країнах Балтії залишається напруженою. Канцлер Німеччини також нагадав, що два роки тому Берлін взяв на себе завдання щодо захисту повітряного простору Естонії, а цього року – і Латвії.

Олаф Шольц також наголосив, що Німеччина готова захищати "кожен квадратний сантиметр території НАТО".

Зазначимо, канцлер Німеччини також закликав європейських союзників посилити українську протиповітряну оборону з того, що є в запасах, оскільки часу на те, щоб чекати на виготовлення нових систем ППО для української армії немає.

Німецький канцлер нагадав, що Берлін передає Києву вже третю ЗРК Patriot. Олаф Шольц заявив, що для Німеччини це "дуже чіткий сигнал про те, що ми готові допомогти там, де не вистачає боєприпасів та артилерії", закликавши інших європейських союзників приєднатися до ініціативи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц умовляє Джо Байдена: яку зброю Берлін просить для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини