Головна Новини Світ Німеччина Чи підтримують німці відправку ракет Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують німці відправку ракет Taurus Україні

У німців почала змінюватись думка щодо постачання в Україну ракет Taurus, однак більшість громадян Німеччини все ще проти надання далекобійної зброї Києву.

30 квітня 2024, 15:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька місяців у Німеччині тривають дискусії, щоб надати Україні далекобійні ракети Taurus, однак позиція канцлера Олафа Шольца залишається незмінною. Натомість опитування RTL/ntv показало, що у німців починають змінюватись думки щодо передачі Україні ракет Taurus.

Чи підтримують німці відправку ракет Taurus Україні

Ракета Taurus запущена з винищувача. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням RTL/ntv 37% німців підтримують ідею відправити далекобійні ракети Taurus Україні. Цей показник найвищий за останні два місяці: у лютому за відправлення ракет виступало 35%, а у березні – 28% німців.

Попри це, більшість німців досі проти постачання крилатих ракет Taurus для України – 56%. У березні цей показник сягав 66%.

Більшість прихильників двох партнерів у німецькій коаліції Соціал-демократичної партії та Вільної демократичної партії відкидають відправку ракет Taurus – 52% та 63% відповідно. Найбільшими противниками у постачанні далекобійних німецьких ракет є проросійська право-популістична партія Альтернатива для Німеччини (AfD) – 87% та русофільський Альянс Сари Вагенкнехт – 95%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільниця оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн звернулась до німецького канцлера Олафа Шольца з закликом про необхідність передати Україні далекобійні ракети Taurus. Штрак-Ціммерманн пояснює, що після схвалення американської допомоги для України та відправку далекобійних ракет ATACMS, це було б логічним кроком Німеччини.

Також "Коментарі" писали про німецького опозиційного депутата Торстена Фрая, який заявив, що Німеччина врешті відправить Україні ракети Taurus. За його словами, Берлін вже проходив подібні дискусії щодо танків та винищувачів,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини