Головна Новини Світ Німеччина Чи підтримують поляки продовження пільг для українців: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують поляки продовження пільг для українців: опитування

Продовження пільг для українців не підтримує більшість польського суспільства

12 лютого 2024, 13:45 comments3425
Поділіться публікацією:

Польський Сейм продовжив тимчасовий захист для українців у Польщі до 30 червня 2024 року. Після цього планується змінити програму підтримки тих, хто врятувався від війни. В той же час, продовження пільг для українців не підтримує більшість польського суспільства. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати дослідження Варшавського університету, опублікованого виданням "Rzeczpospolita".

Чи підтримують поляки продовження пільг для українців: опитування

Допомога українським біженцям. Фото: із відкритих джерел

Згідно з опитуванням, більшість поляків хочуть, щоб українці працювали в Польщі. Водночас знижується підтримка комплексної соціальної допомоги для українців, фінансування харчування та проживання.

Зазначається, що порівняно з квітнем 2022 року тих, хто підтримує пільги українським біженцям, поменшало 12%. Наразі ставлення поляків таке: проти фінансування пільг для українських дітей виступають 53% респондентів; не бажають рівного доступу до соціальної допомоги 47% опитаних; за припинення фінансування державою розміщення та харчування біженців з України – 44%; підтримує надання пільг українцям – 21% опитаних.

У квітні 2022 року рівень підтримки програми уряду за допомогою українців був значно вищим. Зокрема, пільги українцям підтримували 50% респондентів, а проти були лише 20%.

Зазначимо, продовження положень спецзакону про допомогу українцям у Польщі до 30 червня 2024 року передбачає, що до цього часу біженці з України можуть розраховувати на такі пільги за рахунок держави: харчування та проживання, медичне обслуговування, доступ до освіти та польських соціальних виплат – від 800 злотих (7490 грн) щомісяця на дітей до 1000 злотих (9360 грн) при народженні дитини, 300 злотих (2807 грн) як одноразова допомога.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава хоче допомагати Україні на тлі російської агресії, але не може погодитися, щоб при цьому "кілька тисяч людей" наживалися за рахунок польських аграріїв. Заяву глави польського уряду наводить "RMF24".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини