Головна Новини Світ Німеччина Чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду

Федеральний уряд Німеччини відхилив заклики зменшити державні виплати для українських біженців

17 червня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

Німеччина не планує скасовувати допомогу Bürgergeld для українських біженців або переказувати їх на менші виплати. Напередодні відповідну пропозицію висували деякі депутати ФРН. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у публікації "Sueddeutsche Zeintung".

Чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Федеральний уряд Німеччини не ухвалив закликів зменшити державні виплати для українських біженців. Відповідну заяву зробив речник Уряду Штеффен Хебештрайт.

Разом з тим, у Міністерстві праці зазначають, що за допомогою центрів зайнятості можна було б якнайшвидше вжити заходів щодо інтеграції біженців на ринок праці.

Зазначимо, що зараз у Німеччині близько 1,1 мільйона біженців із України. Їх прийняли відповідно до так званої директиви про масовий приплив, і тому їм не потрібно було подавати прохання про притулок.

Німецькі чиновники також наголосили на необхідності кращого розподілу біженців у Європі. Адже найбільша кількість українців переїхала до Польщі, Німеччини та Чехії.

У березні 2024 року, за даними агентства зайнятості, 185 тисяч українців було працевлаштовано у Німеччині за соціального страхування. Це на 127 тисяч більше, ніж на початок війни. Крім того, у березні 47 тис. українців були малозайнятими. Це на 39 тис. більше, ніж на початок війни.

Спікер Федерального міністерства праці також повідомив, що багато українок чекають на місця в садочку для своїх дітей або відвідують курси німецької мови, щоб надалі працевлаштуватися.

Варто зазначити, що Німеччина виплачує безробітним українським біженцям допомогу Bürgergeld. З 1 січня 2024 року її розмір становить 563 євро на місяць.

Депутати від правлячої коаліції християнських демократів закликали уряд припинити саме ці виплати. За їхніми словами, вони не повинні використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, а мають дати людям роботу.

Також деякі глави міністерств внутрішніх справ різних федеральних земель назвали Bürgergeld "фундаментальною помилкою", бо вони не стимулюють українців працевлаштовуватись. Подібні ініціативи в уряді Німеччини просувають не перший місяць.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина дивує: новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову заблокований.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини