Головна Новини Світ Німеччина Чи вдалося переконати Шольца: канцлер зробив нову заяву про поставки Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося переконати Шольца: канцлер зробив нову заяву про поставки Taurus Україні

Шольц знову висловився проти постачання Taurus Україні

13 березня 2024, 15:25
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц непохитний у своєму рішенні. Він знову заявив про свою відмову від постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це пише "BR24".

Чи вдалося переконати Шольца: канцлер зробив нову заяву про поставки Taurus Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Для мене не може бути й мови про постачання систем далекого радіусу дії, які можуть бути здійснені лише в тому випадку, якщо вони спричинять розміщення німецьких солдатів за межами України", — заявив глава німецького уряду.

Канцлер наголосив, що обачність – це не те, що можна кваліфікувати як слабкість.

“Це та риса, яку я не хочу переступати як канцлер. Обачність – це “не те, що можна кваліфікувати як слабкість. Обачність – це те, на що мають право громадяни, – сказав Олаф Шольц.

Цікаво, що вже рік, як Україна просить у Берліна далекобійні ракети Taurus. Час від часу це питання піднімає президент Зеленський, весь дипломатичний корпус України, але у відповідь влада Німеччини лише розводить руками.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю відвідає Берлін, щоб зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Сторони зустрінуться, щоби зменшити напруженість навколо України. До переговорів приєднається також прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова Білого дому Джо Байден визнав, що без рішення Конгресу допомога Україні від США не зможе поновитися. А це, як запевняє глава ЦРУ Вільям Бернс, загрожує нашій країні новими територіальними втратами. Тим часом, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласса запевняє, що Україна майже вичерпала свої можливості – всі внутрішні ресурси використовуються для фінансування армії. Які джерела допомоги для України може знайти Захід? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини