Головна Новини Світ Німеччина Чи вдасться Україні отримати 50 млрд євро від ЄС: Шольц роз'яснив ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться Україні отримати 50 млрд євро від ЄС: Шольц роз'яснив ситуацію

Шольц запевнив, що Україна без допомоги ЄС не залишиться

16 грудня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що через вето Угорщини зі схваленням масштабного пакета допомоги Україні від ЄС виникли складнощі, канцлер Німеччини Олаф Шольц налаштований оптимістично для виділення 50 млрд євро для Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Чи вдасться Україні отримати 50 млрд євро від ЄС: Шольц роз'яснив ситуацію

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон сподіваються, що Україна отримає допомогу від ЄС.

"Ми маємо інші способи допомогти Україні, але ми не відмовилися від мети знайти рішення тут", — сказав канцлер Німеччини.

Зазначимо, під час першого дня саміту лідерів країн ЄС, незважаючи на опір угорського прем'єра Віктора Орбана, було ухвалено історичне рішення щодо початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу України (та Молдови). Втім, Орбан все ж таки підклав свиню, заблокувавши бюджетний "мегапакет", до якого, серед іншого, було вшито 50 млрд євро на підтримку нашої країни. Експерти оцінили спеціально для видання "Коментарі" результати першого дня саміту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може вирішитись у 2024 році. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – більше 660 днів триває повномасштабна російська агресія проти України. На жаль, за останній рік допомога із боку закордонних партнерів значно знизилася. І до кінця 2023-го ми підходимо із "завислим" пакетом підтримки з боку США, а також з посиленням ворожих атак, особливо на сході. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" те, що відбувається зараз на дипломатичних фронтах, поділилися прогнозами та порадами для української влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини