Головна Новини Світ Німеччина Скільки німців підтримує покращення відносин з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки німців підтримує покращення відносин з Росією

Опитування показало, чи підтримують німці твердження, що німецький уряд має бути в добрих стосунках з Росією.

24 липня 2023, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Понад третина німців вважає, що їх країна має мати тепліші відносини з Росією, попри війну в Україні. Однак більшість громадян Німеччини проти такого рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Koelnische Rundschau.

Скільки німців підтримує покращення відносин з Росією

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Німецьке агентство преси замовило репрезентативне опитування, яке здійснив інститут дослідження громадської думки YouGov. Згідно з ним 37% німців підтримали твердження, що німецький уряд має бути в добрих стосунках з Росією. Протилежну думку висловив кожен другий респондент, тобто 50% німців проти покращення відносин між країнами.

Виявилось, що німці у різних частинах країни бачать по іншому ситуацію зі ставленням до Росії. Більш схвально до відносин з Росією відгукувались респонденти зі східних територій. Ця частина Німеччини після Другої світової війни належала до Східного блоку і економічно, політично та культурно залежала від СРСР.

"Однак той факт, що все більше людей зі сходу Німеччини виступають за обережний підхід до Росії, не обов’язково слід сприймати як схвалення курсу президента РФ Володимира Путіна, який у лютому 2022 року розпочав агресивну війну проти України", – стверджує видання Koelnische Rundschau.

Згідно з опитуванням, на території колишньої НДР більшість людей вважають Росію загрозою для Німеччини. По всій країні такий показник сягає 63%. Лише 28% німців бачать Росію як "потенційного партнера" Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про посла України Мельника, який різко реагує на критику німецького депутата.

Також "Коментарі" писали про Німеччину, де заявили, що помились щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини