Головна Новини Світ Німеччина Чиєї відмашки чекає Шольц, щоб розпочати поставки танків Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиєї відмашки чекає Шольц, щоб розпочати поставки танків Україні

Аналітики вважають, що британські танки для України не змінять позиції Шольця, вона залежить від Байдена.

12 січня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, звичайно ж, враховує позицію Лондона та готовність уряду Великобританії розпочати постачання танків Україні. Але Берлін все одно не наслідуватиме приклад Великобританії, поки не отримає відповідний сигнал з Вашингтона. У цьому рішенні Олаф Шольц орієнтуватиметься на позицію президента США Джо Байдена.

Чиєї відмашки чекає Шольц, щоб розпочати поставки танків Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

За словами прес-секретаря Шольца, плани Лондона щодо постачання Україні танків Challenger 2 не змінять позицію уряду Німеччини, який досі не наважився передати танки Leopard Києву.                                                          

Два німецькі джерела зазначили, що позиція канцлера ФРН сильно пов'язана з позицією президента США Джо Байдена, з яким Шольц тісно координував свої дії, коли приймав рішення про передачу Україні німецьких БМП Marder.

Раніше німецький канцлер наголосив на важливості обговорення озброєнь з президентом США, заявивши, що відправка танків Україні має обговорюватися "разом з друзями та союзниками, і особливо з трансатлантичним партнером, зі США".

Тим не менш, видання зазначає, що постачання британської техніки посилить тиск на Шольца, оскільки Великобританія стане першою країною, яка піде на цей крок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: ключові складові цьогорічної поразки Росії — чи є вже перспективи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна гнівно відреагували на передачу Україні перших танків Leopard, запевняють, що знадобиться зовсім небагато часу, щоб перетворити нову західну зброю на металобрухт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини