Головна Новини Світ Німеччина Чому Німеччина не передає Україні ракети Taurus: що відповів Шольц
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Німеччина не передає Україні ракети Taurus: що відповів Шольц

Німеччина не планує передавати Україні крилаті ракети

1 березня 2024, 00:45
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини утримається від поставок Збройним силам України далекобійних крилатих ракет Taurus, оскільки вони можуть вражати цілі в Москві, заявив німецький канцлер Олаф Шольц.

Чому Німеччина не передає Україні ракети Taurus: що відповів Шольц

Берлін не готовий передавати Києву Taurus. Фото з відкритих джерел

"У ракет Taurus далекобійність 500 кілометрів. Якщо ракету, скажемо так, неправильно застосувати, то Taurus зможе вразити ціль де-небудь у Москві. У даному випадку я висловлююся з усією дипломатичною абстрактністю. Інші (росіяни – ред.) також подбали, щоби точно знати, що і де приземляється", — заявив німецький канцлер.

За словами Олафа Шольца, уряд Німеччини не планує відправляти до України своїх військовослужбовців, а тому не зможе забезпечити належний контроль над застосуванням ракет Taurus.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 запливів у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на захоплених українських територіях, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках. За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини