Головна Новини Світ Росія Чого очікувати після виборів Путіна: два можливі сценарії поведінки РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого очікувати після виборів Путіна: два можливі сценарії поведінки РФ

Після виборів Кремль визначиться з новими цілями

28 лютого 2024, 23:25
Поділіться публікацією:

Після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на утриманні захоплених українських територій, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках.

Чого очікувати після виборів Путіна: два можливі сценарії поведінки РФ

Путін готується до виборів. Фото з відкритих джерел

За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.

"Якщо у росіян стоїть завдання зберігати під контролем ті території, які вони зараз мають, і створювати тиск на українські позиції, то їм вистачить угруповання, яке вони мають. Якщо масштабної відкритої мобілізації після так званих виборів президента Росії не оголосять, це означатиме, що РФ обрала стратегію утримання захоплених територій. Якщо оголосять мобілізацію, то це буде означати, що росіяни готуються спробувати щось на одному-двох додаткових напрямках. Найбільш вірогідний потенційний напрямок, який називають, — це стик Сумщини і Харківщини. Але поки що ми не бачимо ознак цього", — сказав військовий аналітик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не планують надсилати своїх військовослужбовців в Україну для участі у війні з російською армією, повідомила спікерка Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон. Вона наголосила, що Джозеф Байден раніше вже зробив чітку заяву про те, що США не відправлятимуть свою армію на війну в Україні, і відтоді рішення американського президента не змінилося.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США сподіваються, що в Росії з’явиться ліберально-демократична опозиція, яка якимось незрозумілим чином зможе отримати владу. Однак проблема в тому, що у цієї опозиції немає реальних інструментів приходу до влади. Другий фактор, який майже не враховують США, – це Китай. Пекін ні за яких обставин не віддасть всю Росію під вплив Заходу, як це було 1990-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини