Головна Новини Світ Німеччина Давній друг російського диктатора розсипався у похвалах канцлеру Шольцу
commentss НОВИНИ Всі новини

Давній друг російського диктатора розсипався у похвалах канцлеру Шольцу

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер похвалив чинного канцлера Олафа Шольца за його позицію щодо ненадання Україні ракет Taurus, пише Spiegel. Він додав, що хотів би аби Шольц став «канцлером миру»

18 березня 2024, 18:58
Поділіться публікацією:

Герхард Шредер похвалив позицію Олафа Шольца із приводу ненадання Україні далекобійних ракет "Таурус". За його словами, Шольц робить саме те, що він би від нього очікував як від очільника уряду Німеччини.

Давній друг російського диктатора розсипався у похвалах канцлеру Шольцу

Герхард Шредер

При цьому Шредер відзначив, що хотів би, щоб Шольц був так званим "канцлером миру".

Разом з тим, на такі коментарі і схвальні відгуки звернули увагу опозиційні депутати. На їх думку, після похвал Шредера Шольц мав би задуматися. Зокрема, про це заявив лідер сестринської до ХДС партії, Християнсько-соціального союзу, Маркус Зьодер. На його думку, саме похвали Шредера мали би вказати Шольцу, що він знаходиться на хибному шляху. Зьодер заявив, що особисто він, якщо б був канцлером, то подумав, що зробити, щоб "протистояти цій похвалі".

При цьому член виконавчого комітету ХДС Єнс Шпан підкреслив, що той, хто має таких друзів, як Шредер, не потребує навіть політичних ворогів.

А от заступниця речниці уряду Крістіан Гоффманн підкреслила, що позиція Шольца у питанні підтримки України є чіткою і заяви Шредера жодним чином не вплинуть на канцлера.

Нагадаємо, Шредер є давнім другом російського диктатора Володимира Путіна. Зараз він продовжує працювати на російські компанії, які раніше займалися будівництвом газопроводу "Північний потік". Хоча Шредер раніше назвав напад Росії на Україну помилкою, він все ще підтримує дружні стосунки з Путіним. Саме через небажання відмовитися від такої токсичної дружби він був виключений зі складу керівництва партії СДПН.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ймовірно, канцлер Олаф Шольц міг отримати погрози із Росії, тому прийняв рішення не робити різких кроків, щоб не стати учасником війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.spiegel.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини