Головна Новини Світ Німеччина Дипломат розповів, як Шольц може вийти із незручної ситуації щодо ненадання ракет Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломат розповів, як Шольц може вийти із незручної ситуації щодо ненадання ракет Taurus Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вчергове пояснив, чому він не може надати Україна далекобійні ракети «Таурус». При цьому колишній посол України в США Валерій Чалий розповів, що Шольц повинен зробити, щоби отримати 5 перемог

13 березня 2024, 20:52
Поділіться публікацією:

Валерій Чалий запропонував Шольцу виступити з ініціативою виділити кошти на закупівлю для України дещо подібних ще й дешевших американських крилатих ракет AGM-158 JASSM, якщо він так не хоче, щоб німецькі військові воювали на території України.

Дипломат розповів, як Шольц може вийти із незручної ситуації щодо ненадання ракет Taurus Україні

Олаф Шольц

За його словами, насправді ті, хто гальмують американську військову допомогу акцентують на фінансових витратах, тому Шольц може їх покрити.

Таким ходом, вважає дипломат, німецький канцлер може бити одразу 5 зайців.

По-перше, каже Чалий, такий крок збереже обличчя канцлеру Олафу Шольцу. По-друге, він покаже свою силу і впевненість президенту США Джозефу Байдену. По-третє, задовільнити вимоги Дональда Трампа. По-четверте, надішле правильний меседж агресору, що його стратегію зламають. По-п’яте, переконає українців, що всі ці “маневри” таки дійсно від глибокого аналізу ситуації, а не від фантомного страху перед СРСР, якого вже давно не існує.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц вчергове заявив, що він не буде надавати Україні ракети "Таурус". За його словами, вони будуть виконувати свою роль тільки тоді, якщо в їх застосуванні прийматимуть участь німецькі військові. Канцлер заявив, що не може бути і мови про його слабкість. За його словами, мова йде про його обачність.

Втім відомо, що німецька опозиція хоче ініціювати проти Шольца розслідування. Там йому дорікають, власне тим, що він говорить про те, що ракети "Таурус" повинні обслуговувати німецькі військові. Разом з тим, перехоплена росіянами розмова свідчить про те, що українці можуть справитися з цим і самі. Тому опозиціонерам цікаво, чи Шольц просто погано інформований, чи він навмисно вводить в оману спільноту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини