Головна Новини Світ Німеччина До Києва приїхали лідери партії Шольца, які виступають за дипломатію із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

До Києва приїхали лідери партії Шольца, які виступають за дипломатію із РФ

У Києві німецькі політики проведуть переговори з представниками українського уряду та парламенту

6 березня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

До столиці України з візитом приїхали керівники партії канцлера Німеччини Олафа Шольца. Йдеться про лідера Соціал-демократичної партії Німеччини Ларса Клінгбайла і лідера фракції СДПН Рольфа Мютценіха. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Tagesschau.

До Києва приїхали лідери партії Шольца, які виступають за дипломатію із РФ

До Києва приїхали лідери СДПН. Фото: tagesschau.de

Лідери правлячих партій Німеччини прибули до Києва вранці 6 березня спеціальним поїздом. У Києві вони проведуть переговори з представниками українського уряду та парламенту. З міркувань безпеки деталі візиту та точну програму не опубліковано.

Це перший візит Клінгбайля та Мютценіха з початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Варто зазначити, що у Москві спочатку раділи, коли за результатами виборів до Бундестагу пройшла з найбільшою кількістю голосів Соціал-демократична партія Німеччини, яка завжди лояльно ставилася до РФ та виступала за тісні зв'язки з російським бізнесом. Тепер СДП перебуває у скрутному становищі через її політику щодо Росії до початку повномасштабної війни. Хоча після лютого 2022 року соціал-демократи визнали свої помилки і засудили Росію, лідер СДПН все ж таки наполягає на дипломатії між Україною та Росією.

"Іноді у мене паморочиться в голові, коли я бачу, що дискусії ведуться тільки про зброю. Я шокований, коли бачу, як сьогодні майже зневажається поняття дипломатії", — зазначив раніше Клінгбайль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — український посол у Берліні Олексій Макєєв повідомив, що Німеччина збільшує свою роль лідера у постачанні військової техніки в Україну. Під час нещодавньої зустрічі у Білому домі президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяли підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Тим часом у Бундестазі голова оборонного комітету Марі-Агнес Штрак-Циммерманн назвала помилкою те, що колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель блокує членство українців у НАТО. І закликала надавати більше допомоги Україні, "переписавши історію Меркель, особливо історію останніх років та абсолютно неправильних розрахунків". Чи можна говорити про серйозну трансформацію позиції керівництва Німеччини після більш як року російської агресії проти України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини