Головна Новини Світ Німеччина DW розкрило, як уряд Шольца обманює партнерів по НАТО та Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

DW розкрило, як уряд Шольца обманює партнерів по НАТО та Україну

Маніпулюючи цифрами, уряд Шольця перебільшує свої витрати на оборону та допомогу Україні, вважають журналісти DW

22 січня 2024, 09:54
Поділіться публікацією:

За гучними заявами уряду Німеччини про нарощування оборонного бюджету та надання військової допомоги Києву насправді нічого не стоїть. Це слова, які мають на меті лише заспокоїти партнерів по НАТО та Україну, а також власних виборців, коли настане час звітувати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "DW".

DW розкрило, як уряд Шольца обманює партнерів по НАТО та Україну

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Плани великої реформи Збройних сил Німеччини, відомої як Zitenwende (переломний момент), були знову згорнуті. У федеральному бюджеті на 2024 рік уряд ледве досягне цільових витрат НАТО", — йдеться у публікації.

Зазначається, що країни НАТО взяли на себе зобов'язання щороку витрачати 2% своїх бюджетів на збройні сили. Після російського вторгнення в Україну канцлер Олаф Шольц пообіцяв партнерам Альянсу, що Німеччина досягне цієї мети в майбутньому.

З цією метою було засновано спеціальний фонд у 100 мільярдів євро, які мали направити на закупівлі сучасної військової техніки для Бундесверу. Проте виявилося, що військова допомога Україні тепер також фінансується із цього ж фонду. Найбільша у Німеччині опозиційна партія ХДС різко розкритикувала такий підхід.

"Це справді непрозора система, спрямована на те, щоб створити враження, ніби Німеччина все ще може досягти мети в 2%", — сказав представник партії Родеріх Кізеветтер.

При цьому Кізеветтер критикує те, як уряд Німеччини підраховує витрати на допомогу Україні.                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — після розмови з Джо Байденом Олаф Шольц зробив заяву про допомогу Україні: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини