Головна Новини Світ Німеччина Експерт: в угоді нової коаліції ФРН немає й слова про домовленості Меркель та Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: в угоді нової коаліції ФРН немає й слова про домовленості Меркель та Байдена

У новій коаліційній угоді експерти побачили досить м'яке ставлення до Росії

26 листопада 2021, 07:22
Поділіться публікацією:

У Німеччині соціал-демократи, Зелені та Вільні демократи домовилися про формування нового уряду. Новим канцлером після 16 років перерви знову стане член Соціал-демократичної партії, а саме Олаф Шольц. Дуже добре, що післявиборчі переговори між партіями тривали близько 2 місяців, а не цілих 5, як це було після виборів у 2017-му, бо вакуум влади у Берліні давав Москві додатковий простір для агресивних маневрів. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Експерт: в угоді нової коаліції ФРН немає й слова про домовленості Меркель та Байдена

Меркель та Байден. Фото з відкритих джерел

"А якою ж буде політика нового німецького уряду стосовно Росії? Враховуючи, що партія Шольца є прихильником м'якого діалогу з Кремлем, а партнери по коаліції, особливо "Зелені", навпаки схильні діяти твердіше, можна припустити, що все ж таки сильних відмінностей від позицій Ангели Меркель чекати не варто. З одного боку, Берлін точно збереже секторальні санкції проти Москви, залишить на своїй території американську ядерну зброю і, як мінімум, стримано підтримуватиме євроінтеграцію України", – зазначив експерт.

Він додає, що в цей же час новий німецький уряд, швидше за все, лобіюватиме повернення самітів Росія-ЄС, не відмовиться від запуску "Північного потоку-2" і продовжить блокувати продаж Києву летальної зброї, як і вступ України до НАТО. Що зміниться? Ймовірно, Німеччина почне активніше засуджувати репресії всередині Росії та координувати зі США та країнами Східної Європи зусилля щодо протидії деструктивним крокам Москви, і вимагатиме від "Газпрому" виконання норм європейського законодавства для початку роботи "Північного потоку-2".

"Слід зазначити, що вперше з 1950-х років уряд Німеччини складатиметься з представників більше двох партій, а отже, швидко знаходити компроміс і реагувати на кризи стане складніше. Приклад тому – відсутність у коаліційній угоді згадок про липневу домовленість Меркель з Джо Байденом щодо зобов'язання Берліна ввести санкції проти Росії у разі використання нею енергетики як зброї, що є ознакою нерішучості під час газового шантажу Європи з боку Москви та високої концентрації російських військ поблизу України ", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – коаліціада в Німеччині закінчена: які можливості та ризики тепер чекають на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини