Головна Новини Світ Німеччина Європа не є пріоритетом для США. Що радять зробити в Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа не є пріоритетом для США. Що радять зробити в Німеччині

Європа не є пріоритетом для Сполучених Штатів, про це глава німецької військово-промислової компанії Rheinmetall Армін Паппергер сказав у інтерв'ю для Financial Times. На його думку, ЄС повинен вчитися сам себе захищати

1 квітня 2024, 20:03
Поділіться публікацією:

Глава німецької військово-промислової компанії Rheinmetall Армін Паппергер, висловив переконання, що в разі великого військового конфлікту Європа може залишитися наодинці, оскільки США зосередять свою увагу на Азії.

Європа не є пріоритетом для США. Що радять зробити в Німеччині

Армін Паппергер

Зокрема, Паппергер відзначив, що Сполучені Штати більше зацікавлені в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, ніж у Європі.

"Якщо дуже складна ситуація у регіоні призведе до повномасштабного військового конфлікту, США зосередяться на Азії, і тоді Європа залишиться зовсім сама"
, — вважає Паппергер.

На його переконання, протягом останніх десятиліть європейські лідери припускали, що США допоможуть континенту у разі військової загрози, але "цього більше не можна очікувати".

За його словами, якщо Дональд Трамп стане президентом США, "тиск на Німеччину зросте", але незалежно від того, хто очолить Білий дім, змагання за відновлення військової міцності країни буде тривати.

Паппергер наголосив на тому, що оборонна потужність Сполучених Штатів зіткнулася з власними проблемами, серед яких він виділив зростаючу політичну поляризацію.

Як підкреслив експерт, для майбутнього президента США великим завданням буде зближення двох партій. Негативно, коли найбільша економіка світу – і найпотужніша військова сила – поділена національно, додав експерт.

Керівник Rheinmetall також закликав європейські країни створювати великі спеціалізовані військові групи, щоб конкурувати з американськими. Окрім того, Паппергер підкреслив, що якщо Європа прагне збільшити оборонну співпрацю, країнам потрібно спеціалізуватися на конкретних військових технологіях.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії прогнозують велику війну з Європою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

1 квітня 2024, 20:18

ну наконец начало доходить. Штаты далеко и для них война "где-то там". Они преследуют свои интересы, которые не обязательно совпадают с интересами еворпейских стран. А вот к тем же немцам мордор намного ближе, поэтому надо шевелиться уже сейчас. А по хорошему надо было еще вчера.


Новини