Головна Новини Світ Німеччина Франція на межі політичного краху: вулиці Парижа палають
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція на межі політичного краху: вулиці Парижа палають

Страйки у Франції можуть повалити уряд. Країна знаходиться на межі політичного краху через пенсійну реформу.

21 березня 2023, 16:30 comments3487
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Французький парламент відхилив вотум недовіри уряду, а противники пенсійної реформи, яку просуває прем'єр-міністр Елізабет Борн, досі протестують. Французькі ЗМІ прогнозують "ще один тиждень соціальної напруги" і оцінюють, що "Франція знаходиться на межі політичного краху". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Le Figaro.

Франція на межі політичного краху: вулиці Парижа палають

Протести у Франції. Фото з відкритих джерел

З минулого тижня у Франції тривають протести та вуличні сутички з представниками поліції. За останні дні поліція затримала понад 200 французів за заворушення. Усе це відбувається на фоні пенсійної реформи, яку запроваджує прем’єр-міністр Елізабет Борн та президент Еммануель Макрон.

"Сьогодні банкрутство загрожує не тільки банкам. Національна асамблея напружена, вулиці палають, рейтинг прем’єр-міністра Борна стрімко падає, а президент розтринькав усі свої попередні здобутки", – резюмує ситуацію навколо пенсійної реформи видання Le Figaro.

Таким чином планувалось провести вотум недовіри до уряду, але два голосування провалилось.

"На нас чекає ще один тиждень соціальної напруги", — прогнозує видання Le Monde.

Le Monde прогнозує, що через непопулярну реформу помірковані виборці втрачають довіру до Макрона і все більше дивляться у бік Ле Пен, яка у разі дострокових виборів ймовірно отримає більшість місць в уряді. Нагадаймо, що Ле Пен ймовірно має тісні зв'язки з Володимиром Путіним.

Згідно з реформами пенсійної системи передбачається підчищення пенсійного віку з 62 до 64 років. Наразі Франція має один з найнижчих показників пенсійного віку серед розвинених країн, а реформу оцінюють як можливість врятувати економіку країни, адже уряд витрачає на реформи 14% ВВП, що є одним з найбільших показників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за мінімальною зарплатою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини