Головна Новини Світ Німеччина Гарантії безпеки від Німеччини та думка німців про війну: що це означає для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарантії безпеки від Німеччини та думка німців про війну: що це означає для України

Експерти пояснили, як розуміти думки німців про поступки для росії і яку вагу мають гарантії безпеки від Бундесверу

7 липня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами опитування на замовлення найбільшої мережі телеканалів Німеччини RTL, 47% німців вважають, що Україна має бути готова піти на територіальні поступки у переговорах із росією. Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц, відповідаючи на запитання депутатів у Бундестазі, заявив, що ФРН готова пообіцяти Україні гарантії безпеки та обговорює їхній формат з іншими країнами, але вони не будуть такими ж, як у НАТО. Експерти проаналізували ці дані та заяву для видання "Коментарі".

Гарантії безпеки від Німеччини та думка німців про війну: що це означає для України

Фото ілюстративне / Pixabay

Європейці готові піти на будь-які поступки, аби не допустити глобальної війни

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк упевнений: якщо провести подібне опитування в інших країнах ЄС, ми плюс-мінус отримаємо схожі результати. За винятком хіба що Польщі та країн Балтії, які розуміють усі ризики, пов'язані зі поступками росіянам, зокрема за рахунок українських територій.

"Поляки, литовці, латиші, естонці, як і ми, українці, розуміють, що не призупинити, а зупинити війну можна лише вибивши РФ із української землі. Відбивши в агресора бажання нападати. А от Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, схоже, готові на будь-які жертви – з боку України – аби "все швидше закінчилося". Вони далекі від нашого конфлікту, хоч економічно він, зрозуміло, відбивається і на них", – зазначає експерт.

До того ж, продовжує він, Європа після Другої світової війни усі процеси у вихованні нових поколінь вибудовувала на простому меседжі – "ніколи знову". Це те, про що ми всі говоримо 8 травня, у День пам'яті та примирення.

"Європейці готові домовлятися про що завгодно, піти на будь-які поступки, аби не допустити глобальної війни. Звідси й незрозумілі нам, неприйнятні для нас кроки та пропозиції від деяких європейських лідерів у стилі умиротворення агресора. Європейці дуже бояться, щоб війна не перекинулася на їхню територію. Знаючи ці слабкості європейців, Росія на них маніпулює та грає, в тому числі погрожуючи "ядерним кийком". При цьому ресурсно, фізично, оперативно сама РФ виснажується і, безумовно, до жодної глобальної війни не готова", – наголошує Тарас Семенюк.

У Німеччині є підтримка України на політичному рівні, а й сильний російський вплив

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда пояснює:

"Позиція Німеччини у світовій політиці визначається тим, що ця країна є європейським економічним лідером. Це водночас і елемент іміджу, і навантаження, і відповідальність. Німеччина намагається бути центром стабільності. Що, на мою думку, призвело до того, що Шольц уже пообіцяв Україні безпечні гарантії".

При цьому слід розуміти, що надання подібних гарантій можливе лише після закінчення російсько-української війни. А поки вона йде, розраховувати на якісь гарантії, м'яко кажучи, наївно акцентує експерт.

"Також слід розуміти, що якість будь-яких гарантій, їхня ефективність залежатиме від того, як складається ситуація в Бундесвері. А як вона складається – ми відчуваємо за тими ж темпами постачання озброєння з Німеччини, з проблем, з якими ми в цьому сенсі стикаємося, – зазначає Євген Магда. – Резюмуючи: у Німеччині, безумовно, є підтримка України на політичному рівні, але при цьому – там є сильний російський вплив".

Як повідомляв портал, українка розповіла, які там умови для переселенців у Німеччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 липня 2022, 13:55

Не треба допомагати двом корумпованим, закомплексованим карликам, перегопнічати один одного, ставлячі весь світ на межу катастрофи. Чим світ завинив Байдену та Джонсону, що вони озброюють криворізький клан? Одна справа підтримувати розумово-розвинутих, інша - озброювати гопніків, які 30 років своїх обкрадали та брехали їм.

Харя Кришны

7 липня 2022, 13:27

Ев-цы готовы на любые уступки ради мира? Тогда пусть каждая ев-ская страна отдаст по 10% своей территории мордору. Проголосуют или нет?


Новини